GIR GOD BESKYTTELSE: Kaspersky Internet Security 2012 gjør det best i den uavhengige testen av 23 antivirusprogrammer, med Bitdefender like etter.  Foto: Produsentene
GIR GOD BESKYTTELSE: Kaspersky Internet Security 2012 gjør det best i den uavhengige testen av 23 antivirusprogrammer, med Bitdefender like etter. Foto: ProdusenteneVis mer

Stor test av 23 antivirusprogrammer

Kaspersky best på beskyttelse og reparasjon.

Det er etterhvert en kjent sak at alle med hjemme-pc bør installere sikkerhetsprogrammer for best mulig beskyttelse av datamaskinen. Er du usikker på hvilket program du bør velge, kan du få noen gode tips her.

Den uavhengige testlaben AV-test har nemlig testet 23 antivirusprogrammer til hjemmebruk.

Det er det nyeste programmet fra Kaspersky som får høyest score totalt. Men etter testen å dømme fins det også andre, gode alternativer.


Best beskyttelse

I løpet av november og desember har AV-test tatt for seg den nyeste tilgjengelige versjonen av de 23 antivirusprogrammene, og testet dem med i programmenes standardinstillinger.

Deretter er programmene vurdert for sin evne til å beskytte mot skadelig programvare, hvor godt de reparerer en infisert datamaskin og i hvor stor grad de påvirker datamaskinens generelle ytelse.

Det er antivirusprogrammet Kaspersky Internet Security 2012 som får de aller beste resultatene i testen, ikke minst for evnen til beskyttelse og reparasjon, hvor det oppnår full score.

Også BitDefender: Internet Security 2012 er et godt alternativ, og får gode resultater i testen - men scorer hakket lavere på reparasjon. Dessuten påvirker dette virusprogrammet datamaskinens ytelse noe mer enn Kaspersky-programmet.

Les også: Nytt nettbankvirus på veg til Norge

Styr unna disse

To av antivirusprogrammene i testen skiller seg negativt ut i forhold til beskyttelse av PC-en. Dette er gratisprogrammet Microsofts Security Essentials 2.1 og Norman Security Suite Pro, som fikk henholdsvis 2 og 3 av 6 mulige poeng for sin virusbeskyttelse.

At virusprogrammer er gratis, trenger ikke å bety at de er dårlige, og DinSide tipser jevnlig om gode gratisprogrammer, som man kan laste ned til pc-en uten kostnader.

Tre av de 23 antivirusprogrammene i denne testen er nettopp gratisprogrammer. Selv om de ikke klatrer helt til topps på resultatlista, er spesielt ett av programmene en verdig kandidat - og ikke minst et bedre alternativ enn å ikke ha et virusprogram installert.

Dette gjelder AVG Internet Security 2012, som får jevnt over greie resultater på samtlige tre testkategorier.

Les også: Slik gjør du Windows sikrere