Foto: ukjent
Foto: ukjentVis mer

Stor dataauksjon i Oslo

Førstkommende lørdag avholder Dataamatørforeningen sin årlige dataauksjon. Hvis du liker å fikle med PCer og hovedkort, bør du ta deg en tur til Ellingsrud skole på lørdag.

Dataamatørforeningen (DAF) har lang erfaring med å holde dataauksjoner. Den første ble avholdt tidlig på 80-tallet og siden har evenementet funnet sted hvert eneste år.

LES OGSÅ:

Vårens vakreste eventyr

Lørdag 20. mars 1999 klokken 10.30 starter det som foreningen selv kaller "vårens vakreste eventyr". Og for en ivrig dataamatør er det nettopp det det er.

Amatør er som kjent avledet av ordet amare og betyr å elske. En amatør er derfor en person som elsker hobbyen sin.

Ellingsrud skole

I over 10 år har auksjonen vært avholdt på Ellingsrud skole. Skolen finner du i Edvard Munchs vei 55 i Oslo 10. Du må ikke forveksle den med Ellingsrudåsen skole som ligger i nærheten.

Mange godbiter

Auksjonen vil som vanlig by på en mengde godbiter. Eksempler på ting som skal selges er: datamaskiner, skrivere, skjermer, tilleggskort for PC, diskettstasjoner, harddisker, hovedkort, programvare, bøker og mye annet relevant for datainteresserte.

En del vil egne seg best for den som kan svinge en loddebolt, mens andre ting vil være helt i orden. Du vil finne nye og aktuelle varer, og mer ukurante ting. Felles for alt er sjansen til å gjøre et skikkelig kupp! Auksjonarius vil gi opplysninger om tilstanden til hver enkelt vare før den går under hammeren.

Auksjonen er i all hovedsak uten minstepriser. Det påløper ingen kostnader utover tilslagspris. Varene betales kontant eller med sjekk på stedet.

Antall objekter varierer fra år til år. I rekordåret 1995 var det over 900 opprop, men det forventes ikke mer enn ca. 500 i år. Når innleveringen av varer er slutt på fredag, vil det produseres en auksjonskatalog. Natt til lørdag vil katalogen legges ut på DAFs hjemmesider.

Loppemarked

I tilknytning til auksjonen, finner du også et loppemarked. Der vil de aller rimeligste produktene selges. Her finner du defekt utstyr og mer eller mindre ubestemmelige kort.

Loppemarkedet har en masse rotekasser hvor du kan gå og plukke det du har lyst på. Prisen diskuterer du med de som står bak disken. Prisene er veldig lave og det er rom for å prute. Husk at godbitene forsvinner først og at prisene faller utover dagen.

Møt opp i god tid

DAFs tidligere auksjoner har vært svært vellykkete, og de regner med et stort antall besøkende denne gangen også. Om du er ute etter et godt kjøp, eller bare vil nyte den spesielle auksjonsstemningen, vil du få en spennende lørdag.

Du bør komme tidlig om du vil sikre deg en sitteplass. Dørene åpner kl 10.30 og selve auksjonen begynner en time senere. Det vil være salg av pølser, mineralvann m.m.

Adgang for DAF-medlemmer er kr. 10,-, ikke-medlemmer kr. 30,-, barn i følge med voksen slipper inn gratis. Prisen inkluderer auksjonskatalog.

Mer informasjon

DAFs hjemmesider finner du mer informasjon om både foreningen og auksjonen.

Husk at hvis du i likhet med undertegnede, har en tendens til å gå berserk og kjøpe mer enn du har bruk for, kan du alltids selge det på DinSide Auksjon etterpå.