Stor data-auksjon på lørdag

Hvis du liker å sysle med PCer, bør du sette av førstkommende lørdag. Da er det igjen tid for Dataamatørforeningens store auksjon og loppemarked i Oslo.

Den store vårauksjonen til Dataamatørforeningen (DAF) er blitt arrangert i en årrekke, og har etablert seg som en kjær tradisjon for datainteresserte fra hele Østlands-området. Arrangementet, som i følge foreningen er Norges største dataauksjon, foregår lørdag 25. april på Ellingsrud Skole (som ikke må forveksles med Ellingsrudåsen skole) i Edvard Munchs vei 55 i Oslo.

Dørene åpnes for publikum kl. 10:30, mens selve auksjonen starter kl. 11:30. I tilknytning til auksjonen arrangeres også et stort loppemarked, som er tilgjengelig fra dørene åpnes. Enkel servering inngår også i begivenheten, og foreningen regner med å avrunde dagen ved 18-tiden.

Nyttige og unyttige dingser på loppemarked Vis mer

På auksjonen vil det bli solgt en stor mengde dataprodukter. Eksempler på auksjonsobjekter er datamaskiner, skrivere, skjermer, PC-tilleggskort, harddisker, modemer, programvare, bøker og mye annet spennende for datainteresserte.

Sjanse for kupp

Varene kommer i hovedsak fra dataleverandører og andre bedrifter som rydder i hyllene sine. Enkelte ting egner seg best for den som kan bruke en loddebolt, mens andre auksjonsobjekter er fabrikknye og kan tas i bruk uten videre.

Blant godbitene på årets auksjon er en mengde OKI bordlasere av type OL-400 og OL-410, som er tatt rett ut av daglig drift hos selger. Alt selges til høystbydende, så muligheten til å gjøre et godt kupp bør absolutt være til stede.

Varene må betales kontant eller med sjekk, og salgene er salærfrie for kjøper. Inngangsbilletten koster 30 kroner for ikke-medlemmer (barn i følge med voksen gratis) og inkluderer en stor auksjonskatalog. Katalogen legges også ut på foreningens websted www.daf.no kvelden før auksjonen.