Stopp sendte e-poster i Gmail

Lite kjent funksjon lar deg angre på e-posten du nettopp sendte.

Har du noen gang trykket på send, bare for å sekundet senere innse at du har sendt en pinlig melding til feil person?

Et par ganger har jeg fått e-poster som åpenbart ikke var ment for meg. En gang fikk jeg også en jobbsøknad komplett med CV, og det må ha vært pinlig for vedkommende som jobbet i et stort firma da jeg sendte en melding tilbake og forklarte at jeg slettet meldingen uten å se nærmere på den (ja, jeg gjorde det).

Poenget her er at det er lett å være litt for rask på avtrekkeren når det kommer til å sende e-post. Skal du sende meldingen «Hei, er det hemmelige prosjektet klart?» til Ola Normann er det lett å sende det til en annen Ola når forslagene kommer opp i «til»-feltet. Er denne Ola journalist kan det bli en artig dag på jobben.

Les også: Aldri mer fylle-epost

Angre rett etter at du har sendt

Bruker du Gmail kan du aktivere en funksjon som holder igjen e-posten i 10, 20 eller 30 sekunder. Det gjør det mulig for deg å panisk trykke på «Undo» dersom du skulle gjøre som i eksemplene over.

Angre-knappen kan være kjekk å ha.
Angre-knappen kan være kjekk å ha. Vis mer


Funksjonen kan aktiveres fra Labs-menyen. Gå til settings og velg Labs. Rull ned til du finner «Undo send» av Yuzo F og velg «Enable». Det er alt du trenger å gjøre!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under «Settings» kan du velge hvor mange sekunder meldingen skal holdes tilbake før den sendes.

Stopp sendte e-poster i Gmail


Angrer du på e-posten du nettopp sendte, trykker du bare på «Undo» innen 30 sekunder (standard er 10) og dagen er reddet! Du kan også trykke på Z.

via Mashable

PS: Jobber du i en stor bedrift? Send inn dine hemmelige prosjekter til olav@dinside.no!