Stopp Google+-brukere fra å sende deg epost

Ny funksjon introdusert i Gmail.

GMAIL BLIR MINDRE PRIVAT: I en ny oppdatering blir det mulig for andre å sende deg epost uten å ha adressen din. Foto: COLOURBOX
GMAIL BLIR MINDRE PRIVAT: I en ny oppdatering blir det mulig for andre å sende deg epost uten å ha adressen din. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har en Gmail-bruker, er sannsynligheten stor for at du også har en konto på det sosiale nettverket Google+.

Les også: Google smelter sammen med Google+

Ingenting oppsiktsvekkende med det, men i en ny oppdatering til Gmail har det nå blitt mulig for fremmede på Google+ å sende deg epost selv om de ikke kjenner din epostadresse.

Det eneste som kreves er at vedkommende følger deg på Google+, du trenger ikke en gang å følge dem tilbake.

FORESLÅR KONTAKTER: Gmail vil nå foreslå kontakter fra det sosiale nettverket når du skriver en ny epost. Foto: GOOGLE
FORESLÅR KONTAKTER: Gmail vil nå foreslå kontakter fra det sosiale nettverket når du skriver en ny epost. Foto: GOOGLE Vis mer


- Heretter vil det dukke opp forslag til mottaker, inkludert vedkommendes profilbilde, etter hvert som man taster inn personnavn i til-feltet, skriver vårt søstermagasin Digi.

Les også: Gmail-reklame ser ut som epost

Brukerne reagerer

Endringen er det siste tiltaket fra Google for å knytte sitt alle sine produkter inn i Google+, og på den måten få flere til å melde seg inn i det sosiale nettverket.

Ifølge selskapet skal dette gjøre det enklere å kontakte venner og andre «du har glemt eller aldri hatt epostadressen til».

Enklere å få kontakt altså. Men funksjonen har likevel blitt møtt med protester blant flere Gmail-brukere, som mener den åpner døren for spam og uønskede henvendelser, ifølgeThe New York Times.

I tillegg reageres det på at funksjonen blir tvangsinnført til å gjelde automatisk. Som Digi skriver er det imidlertid fullt mulig å blokkere for slik kontakt.

MELDING FRA UKJENT Slik ser meldingene fra Google+-brukerne ut i Gmail. Avsenderen vil ikke få tilgang på din epostadresse før du svarer på meldingen. Foto: GOOGLE
MELDING FRA UKJENT Slik ser meldingene fra Google+-brukerne ut i Gmail. Avsenderen vil ikke få tilgang på din epostadresse før du svarer på meldingen. Foto: GOOGLE Vis mer


Les også: Slik finner svindlerne epostadressen din

Slik begrenser du funksjonen

Åpne Gmail-kontoen din. Trykk på verktøy-ikonet øverst til høyre og velg Innstillinger fra menyen. Under Generelt-fanen, se etter en seksjon kalt Send e-post via Google+.

Trykk på rullegardinlisten ved siden av Hvem kan sende deg e-post via Google+-profilen din?.

Du kan velge mellom fire alternativer, "Alle på Google+", "Utvidede kretser", "Kretser" og "Ingen".

Stopp Google+-brukere fra å sende deg epost


Den første lar alle kontakte deg, den andre lar venner av venner kontakte deg, mens den tredje bare lar venner kontakte deg.

Hvis du ikke ønsker kontakt med Google+-brukere via epost i det hele tatt, velger du naturligvis den fjerde, altså "Ingen".

Når du har gjort det, bla nederst til siden og trykk på knappen Lagre endringer.

Les flere datasaker på DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer