Stjernespill med høy kvalitet

Romskip-entusiaster, gled dere. Chris Roberts, skaperen av Wing Commander-spillene, er tilbake med en ny satsning som heter StarLancer. Spillet har alle ingrediensene til en rom-opera, men er det noe bra?

Det er krig, og du er i midten av den. Premissene for spillet er en konflikt som bygger på den kalde krigen: Russiske og kinesiske romstyrker har gjennomført dødelige angrep på den vestlige alliansen, og det er desperat behov for piloter. Du er med i en skvadron bestående av uerfarne krigere, og sammen skal dere prøve å snu krigens utvikling. Kampene foregår i vårt solsystem, og for en gangs skyld finnes det ingen fremmede raser eller planeter – her er det kun mennesker som kjemper mot hverandre. Det er ikke noe revolusjonerende nytt i fortellingen vi blir presentert for. Filmintroen som forklarer oss bakgrunnen er imidlertid noe av det beste vi har sett på lenge.

Dramatiske øyeblikk

I begynnelsen kan du gjennomgå en opplæring, og bli kjent med skipene, våpnene og andre detaljer. Etter grunnkurset er det egentlig bare å hive seg uti de første oppdragene. Det er tilsammen 25 av dem, og de består som regel av flere deler. Kjedelige eskorterings-oppdrag kan fort utarte seg til intense slag med massevis av skip.

Stjernespill med høy kvalitet

Utviklerne har lykkes med å gjenskape en slags annen verdenskrig-følelse i kampene. Du går tett innpå fiendene, og sprenger dem i luften med velrettede, dødelige skudd. Har finner du ingen fjernstyrte misiller som automatisk finner frem til motstandere evigheter unna. Kampen skal føles på kroppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt dette er fremstilt med helt nydelig grafikk, hvor detaljerte skipsmodeller står i sentrum. Bakgrunnene er svært enkle, og gir godt inntrykk av ensomhetsfølelsen som råder i rommet. Med eksterne kameravinkler kan du ta en titt på hendelsene utenfra, og ofte ser det så bra ut at du kan mistenke spillet for å være et filmklipp som er laget på forhånd.

Skipene er behagelige å styre, og grensesnittet er oversiktlig nok, selv om vi av og til savner mer utfyllende informasjon. Du blir stadig oppdatert på hva som skjer gjennom radioen, og du kan sende ordre til dine medsoldater.

Lite å leve seg inn i

Stjernespill med høy kvalitet

Det vi likevel savner i StarLancer, er en dypere forbindelse mellom historien oppdragene. Til tider virker kampene ganske meningsløse og fjernt fra helheten. Bare skyt, skyt, skyt... Det er gøy ganske lenge, men motivasjonen svikter av og til.

Anbefales

StarLancer er uansett et meget vellaget og morsomt spill, men det mangler som nevnt litt dybde. Likevel, det er nok det beste romaction-spillet du får kjøpt akkurat nå – skal du finne noe bedre må du faktisk bevege deg noen år tilbake og finne frem gamle klassikere. Vi kan klart anbefale StarLancer for de fleste action-fans, men kanskje ikke for dem som må ha en god historie for å trives bak spakene.