"Stjålet" stasjonsbokstav

DVD-spilleren har rappet stasjonsbokstaven til min eksterne harddisk og lager kluss ved kjøring av programmer.

Heisann.

Eg har fått eit problem med at den eksterne harddisken min har skriftet stasjon. Ein av Dvd/cd stasjonane har teke "plassen" til den eksterne harddisken min slik at den har fått ein anna stasjon.
Det som er det store problemet er at eg ikkje får bruke enkelte programmer, og når eg prøver å uinnstalere dei programmene som eg ikkje får bruke går det ikkje.

Så må eg formatere disken eller finnes det andre måter?

MvH Edvard.

Datadoktoren svarer

Heisann!

Stasjonsbokstaver kan du sette manuelt i Windows' Diskbehandling. Dette verktøyet kan du starte ved å høyreklikke på Min datamaskin og velge Behandle. I vinduet som popper opp velger du Diskbehandling, som lister opp de forskjellige diskene dine som horisontale stolper.

Høyreklikk på den stasjonen du ønsker å endre, i dette tilfellet det optiske drevet som har rappet stasjonsbokstaven til den eksterne harddisken. Velg Endre stasjonsbokstav og -baner, som gir deg et nytt vindu der du kan legge til, endre eller fjerne stasjonsbokstaver. For deg vil det være mest fornuftig å endre den til bokstav lenger ned i alfabetet.

Du har nå frigjort stasjonsbokstaven du trenger, og kan bruke samme metode på den eksterne harddisken for å gi den riktig bokstav.

Lykke til!

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar