Stillegående mini-PC?

Stillegående mini-PC?

Hei,

Jeg er fascinert over de mange små "barebone"-PCene som selges mange steder, men fikk bakoversveis da jeg fikk høre hvor mye en av disse bråker. Vet dere om noen som bråker mindre enn andre?

Mvh
Erik

Datadoktoren svarer

Hei,

Raske og strømkrevende komponenter pakket tett sammen i et lite kabinett er aldri en veldig god løsning med henblikk på varmeutvikling. Her trengs det kjøling, kjøling og litt ekstra kjøling. Det blir gjerne flere vifter, med tilhørende støy. Heldigvis skjer det ting her, først og fremst er strømkrevende prosessorer i ferd med å gå over i historiebøkene. Intel Core Duo, Pentium M og Celeron M (Socket 479) er for eksempel blitt en populær prosessor å bruke i disse barebonene.

Kombinert med en 2,5" harddisk, skjermkort uten vifte og ekstern strømforsyning, er det fullt mulig å få en særdeles stillegående, liten PC. Merk at en slik PC sjelden vil være "rå" med hensyn til ytelse og utstyrsnivå, og når det gjelder pris kommer du raskt opp i hva du må betale for en bærbar PC, som for mange vil være et smartere valg dersom minst mulig støy er hovedkriterie.

Når det gjelder stillegående barebones, nevnes Shuttle SD11G5 ofte som et godt utgangspunkt. Du finner en fin test av denne hos Silent PC Review, der du også finner annet interessant stoff om stillegående PCer, harddisker, grafikkort med mer.

Alternativt kan du gå for en Mac mini, som er enda mindre enn de fleste barebone-PCene, svært stillegående og som vinner stadig nye markedsandeler.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]