Stilig MP3-spiller med 120 minutters spilletid

På Comdex viser elektronikkgiganten Sony frem sin nye satsning på bærbar musikk. Denne gangen er det internett-musikk i form av MP3 firmaet prøver seg på. Den nye spilleren ser bra ut, og tilbyr også god funksjonalitet.

VAIO Music Clip er ikke mye større enn en vanlig kulepenn, og har en lignende utforming. Planen er at spilleren skal være tilleggsutstyr til Sonys bærbare VAIO-PCer. Oppkoblingen til datamaskinen skjer via USB, med overføring på 500 KB i sekundet. Spilleren har 64 MB minne, og det betyr at det tar omtrent 3 minutter å laste opp nok musikk til å fylle hele minnet. Da får du hele 120 minutters lyttetid, men det er med noe redusert kvalitet. For lyd med beste MP3-kvalitet, er det plass til omtrent en time.

Music Clip støtter MP3- og ATRAC3-lydformatene. ATRAC3 er Sonys eget lydformat som tar mindre plass enn MP3. I tillegg har den funksjoner for gjentagelse (repeat) og andre spillemoduser, og innebygde EQ-innstillinger: jazz, pop og rock. For å organisere og overføre filer, får du programmet OpenMG JukeBox. Dette tillater blant annet å overføre musikk fra vanlige musikk-CDer til Music Clip.

Prisen på spilleren er 299 dollar (omtrent 2300 kroner). Den vil være tilgjengelig i Europa fra begynnelsen av neste år.