Stilig bærbart fra HP

Designavdelingen har jobbet hardt denne gangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HP var ikke blant de raskeste da prisene og formatene på bærbare PC-er stupte.
Minibærbare og rimelige maskiner til skole og hjem var ikke der HP hadde fokus, men nå er synsfeltet adskillig videre. Samtidig har de også nye maskiner for de som krever mer.

De nye maskinene har de nyeste prosessorene fra Intel, både Atom N450 for de minibærbare og Core i-serien for de større formatene. I tillegg har altså design fått stor oppmerksomhet.

Mini 210

En typisk minibærbar har i dag praktisk samme spesifikasjoner uansett leverandør. Det som skiller er utførelsen, hvordan man trives med materialet, plasseringen av tilkoblinger, tastaturet og skjermen.

image: Stilig bærbart fra HP


Dessuten spiller apparatet rund maskinen også en rolle, om det er en leverandør man føler seg trygg på, som har et serviceapparat og en serøs profil.

Maskinene kommer med Intel Atom N450, 6-cellers batteri som gir opptil 9,5 timers brukstid, 1 GB minne og 250 GB harddisk. Skjermen har ikke ramme, men heldekkende glassflate, er på 10,1 tommer og har LED som lyskilde. Operativsystemet er Windows 7 Starter.

Les også: Slik blir din neste super-PC

Det er verdt å merke seg at disken roterer med 7200 omdreininger, dette åpner en av flaskehalsene som har holdt ytelsen nede på mini-bærbare. Tidligere var det 4200 og 5400 omdreiningers disker som ble brukt.

Maskinene kommer i rød, blå, sølv og svart utførelse.

image: Stilig bærbart fra HP
image: Stilig bærbart fra HP
Prisen er 2999 kroner og maskinene er tilgjengelige fra januar

Jåleversjonen


Det kommer også en spesialversjon med vekt på det feminine - "Digital Clutch". Her har Vivienne Tam II stått for designet, med sommerfuglmotiv og duse farger. I tillegg er innpakningen ekslusiv og inneholder et matchende futteral - her snakker vi gaveinnpakning.

image: Stilig bærbart fra HP


Maskinen er tilgjengelig fra mars.

Les også: HP DM3 - lekker bærbar

Programmer og tjenester som følger med

Alle HP Mini 210 kommer med QuickWeb som er et alternativt, minimalt operativsystem som tilbyr messenger, nettleser, Skype, webmail, musikk og bilder. Windows kan startes herfra ved et museklikk.

QuickSync tar hånd om automatisk synkronisering og publisering av innhold mellom hovedPC-en hjemme og Mini 210. Nytt og endret innhold blir automatisk lagt til og oppdatert når du kommer hjem med den mini-bærbare.

QuickStream sørger for oppdatering av filer via internett.

G-serien

For det svært konkurransepregede markedet for rimelige bærbare kommer HP med G-serien. Her har maskinene fått en metallinspirert minimalistisk utforming og rene flater både rundt tastatur og skjerm.

image: Stilig bærbart fra HP
image: Stilig bærbart fra HP
Prosessoren er Core i3 og ATI står for grafikken. Webcam og HDMI er på plass og disken roterer med 7200omdreininger.

Modellene kommer i 15,6 og 17,3-tommers skjerm.

Prisene ligger fra 4 999, 5 499 og opp til 5 999. Levering i midten av mars.