Steve Ballmer selger Windows

25 år siden lanseringen av Windows 1.0

Den 20. november 1985 skjedde det. Microsoft var endelig klar med Windows 1.0, to år etter at det første gang ble annnonsert. Den gang var det ikke et selvstendig operativsystem, men et såkalt "Operating Environment" som blant annet lot deg bruke mus og kjøre flere programmer samtidig - og alt sammen i farger.

Allerede den gang var gamle kjenninger som Calulator, Notepad, PaintBrush og Write på plass, samt spillet Reversi. Kabal og Minesveiper kom imidlertid ikke på plass før i versjon 3.0, som var den første Windows-versjonen som ble noe som lignet en kommersiell suksess.

Les også: Windows synger neppe på siste verset

Heftige maskinkrav

Men å kjøre Windows 1.0 krevde jo sitt. Det var for eksempel anbefalt at PC-en hadde minst 256 KB minne og dobbel diskettstasjon for effektivt kunne kjøre flere programmer. Harddisk behøvde du imidlertid ikke. Ja, og så måtte du selvfølgelig ha MS-DOS 2.0 i bunn.

Vinduene kunne ikke overlappe hverandre i den første Windows-versjonen, bare stilles ved siden av hverandre, vertikalt eller horisonalt:

Steve Ballmer selger Windows


Morsomme tilbakeblikk

Og Microsoft-sjef Steve Ballmer var selvsagt like engasjert og energisk som i dag, kanskje hakket mer. Her ser du en video der han promoterer Windows 1.0 på ekte bilselger-vis:


Og hvis du er opptatt av historie, sett av 6 minutter til denne gjennomgangen av utviklingen fra versjon 1.0 til Win7:

Artikkelen fortsetter under annonsen


Les også: Windows 7 på billigsalg