Nikon Coolpix 880 kommer også i matt sort.
Nikon Coolpix 880 kommer også i matt sort.Vis mer

Sterk utfordrer blant digitale kompaktkameraer

Nikon kom sent men godt i kappløpet om å kapre markedsandeler for digitale kameraer. Nå lanseres Coolpix 880, som er en sterk utfordrer i blant kompaktkameraene.

De fleste kompaktkameraene som lanseres nå har en oppløsning på over 3 millioner bildepunkter, og Nikon 880 er intet unntak. Dette kameraet registerer 3,34 millioner punkter på en 1/1,8-tommers CCD-brikke som gir oppløsninger på 2.048 x 1.536 bildepunkter ut fra kameraet (3.145.728 bildepunkter netto). Dette er samme oppløsning som storebror Coolpix 990 som er det kameraet vi anbefaler semiproffene for tiden.

Designet er i tradisjonell kompaktkamera-stil, og det leveres i sølvgrå eller matt svart. Objektivet har 2,5 x zoom med en brennvidde på 38 - 95 mm (tilsvarende 35-mm-kamera).

Kameaet kan nok selge best blant de litt mer krevende bedriftsbrukerne. Dette er ikke noe billigkamera, men med Nikons bildekvalitet og høye tekniske kvalitet generelt, er det nok en god del eiendomsmeglere og takstmenn som vil tilpasse budsjettet for å få tak i dette kameraet.

Bra på tilbehør

I tillegg til selve kameraet finner du programmet Fotostation 4, Photoshop LE, nettadapter, oppladbare batterier med lader og 16 MB minnekort i pakken. Dette er en av de mest komplette tilbehørspakkene Nikon har levert så langt. De ulike produsentene har forskjellig praksis når det gjelder dette tilbehøret, men det som er sikkert er at alt som er nevnt over er helt nødvendig. Det som ikke er strengt tatt nødvendig lenger, er adapter til minnekortet. Siden de fleste kameraene nå har USB, er det en svært effektiv og god metode for å overføre bildene til PCen.

Fotostation 4 er en kraftig pakke for katalogisering og lagring av digitale bilder. Den har også en smart utskriftsfunksjon (for å skrive ut mange bilder) og en litt lettere del for å redigere bilder.

Photoshop LE er lettutgaven av Photoshop, og mange synes denne holder, men det er også mulig å oppgradere LE til fullversjon for en overkommelig pris.

Tilgjengelig nå

Oppdartert: Salgsstart på dette kameraet var tidlig i oktober, og prisen er, i følge Christian Grande i Interfoto, 9.995 kroner inkl. mva.

Tekniske spesifikasjoner