Sterk økning i salget av digitalkameraer

Nye tall fra Fotorådet viser at nesten alle kameraene som selges nå, er digitale.

Kamerakjøp

Hva er viktigst for deg? (Avsluttet)
Kraftig zoom(56%) 145
God vidvinkel(44%) 116
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er solgt 282.000 kameraer i Norge i år. Hele 94% av disse var digitale. Salget av filmbaserte kameraer stuper, og forbruket av film har sunket med 15%. Statistikken omfatter derimot ikke filmbaserte engangskameraer. Hittil i år er det solgt hele 800.000 slike, og millionen ventes å bli passert før jul, i følge Fotorådet.

Økningen i digitalkamerasalget i forhold til i fjor er på hele 60%. Og skal vi tro Fotorådet, skyldes dette at folk bytter kamera oftere enn tidligere. De skal ha det siste og mest moderne.

Kraftig zoom

Olympus Camedia C-770 UltraZoom er ett av seks kameraer med megazoom i testen som publiseres i begynnelsen av november. Vis mer


- Vi sitter ikke på konkrete tall, men hører fra flere kilder at salget av såkalte megazoomkameraer (mer enn 5x zoom) øker sterkt, forteller informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet.

Dette er også DinSide Datas erfaring. Derfor sluttfører vi i skrivende stund en stor test av 6 høyaktuelle kameraer med 8-12x optisk zoom, som blir publisert både på DinSide.no og i programmet "TV2 Hjelper deg" på TV2 i begynnelsen av november. Testen omfatter kameraer i prisklasse 4-5.000 kroner, en klasse som bør være høyaktuell for fotoentusiaster med øye for detaljer - langt borte.

Vi har tidligere testet en rekke digitalkameraer. Du finner oversikten her.