Stephen Kings e-bok ble hacket umiddelbart

For noen uker siden ble Stephen Kings bok, Riding The Bullet, publisert på Internett uten å bli publisert på papir i det hele tatt. Umiddelbart etter at boken kom på markedet, dukket også piratversjonene opp. Er hackere i ferd med å skremme bort utgivere av elektronisk innhold?

Plateprodusenter, filmprodusenter og forlag har alle det til felles at de lever av å selge åndsverk. Men som vi alle vet, har overgangen til elektroniske medier forvoldt betydelig hodebry for produsentene (sjekk også artikkelen Nå kommer videoutgaven av MP3 om videokopiering over nettet).

Forlagene ønsker også å ta del i den digitale revolusjonen, men nå spørs det om ikke hackerne klarer å skremme bransjen fra videre forsøk. For to uker siden kom nemlig en eksklusiv nettutgivelse av Stephen Kings bok, Riding The Bullet, og selv om denne faktisk ble gitt bort, ble digitalbok-formatet hacket umiddelbart.

Boken er produsert i PDF-format med koding og med 40-bits krypteringsteknologi. Denne er nå endret til 64-bits kryptering, etter at boken ble hacket slik at man fikk tilgang selv uten kode.

Et av forlagene som satser på elektroniske bøker er Glassbook som også lager programvare for å lese bøkene på vanlige bærbare PCer.

Bred satsing på elektroniske bøker

Det er mange selskaper som satser på elektroniske bøker, og flere dedikerte maskiner som er konstruert for å lese dem (sjekk f.eks. denne artikkelen). Men det er PDAen (personlig digital assistent) som mest sannsynlig blir maskinen til å lese elektroniske bøker med i fremtiden. Denne mini-PCen øker i popularitet fra dag til dag og er spådd et eventyrlig salg i tiden fremover.

Microsoft er en av aktørene som satser på dette feltet, med sin splitter nye lomme-PC som ble vist frem for første gang på CeBIT i år. Denne maskinen har blant annet fått en ny skjermteknologi som skal øke leseligheten betraktelig.

For deg som allerede har en PDA, kan du gjøre den om til en elektronisk bok på et øyeblikk. Sjekk denne artikkelen for mer informasjon.

(Kilde: ZDNet)