Hvis alt går etter planen, lanseres Steam for Mac i dag. Foto: Valve
Hvis alt går etter planen, lanseres Steam for Mac i dag. Foto: ValveVis mer

Steam for Mac lanseres

Endelig - dagen Mac-brukere har gledet seg til.

Selv om det selvsagt finnes en del spill til Mac-plattformen, er det ikke til å stikke under stol at de fleste Mac-brukere med interesse for spill har vært nødt til å se en del godbiter kun være tilgjengelig for Windows.

Vel, fra i dag av kan fremtiden defintivit se lysere ut for de med eplemaskiner.

Valve, selskapet bak sukesser som Half-Life, Team Fortress, Left 4 Dead og Portal lanserer nemlig i dag spilltjenesten Steam for Mac-plattformen. Dermed kan Mac-brukere endelig ta del i det verdensomspennende nettverket.

Enkelt forklart er Steam et program du kjører på maskinen, som lar deg kjøpe og laste ned spill; altså som et alternativ til å gå i en fysisk butikk og kjøpe spill på plate.

I skrivende stund er over 1100 spill tilgjengelige via tjenesten; også fra mange fra de store programvarehusene som Electronic Arts, Activision, Ubisoft etc.

Steam lar deg kjøpe og laste ned spill uten å gå i butikken. Foto: Valve
Steam lar deg kjøpe og laste ned spill uten å gå i butikken. Foto: Valve Vis mer


Mange kjekke funksjoner

Det kjekke er at du kan laste ned spillene til flere maskiner, men du kan kun spille ett sted av gangen (ved at du logger på). Det er også mulig å aktivere en offline-modus dersom du vil spille uten å ha nettilgang. Klienten har en rekke funksjoner knyttet til vennskap med andre brukere, oppsett av kamper, beskyttelse mot jukseprogrammer og mer til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: spill

Andre fordeler er eksempelvis at du lagrer progresjonen i spillene på nettet (gjelder spill som støtter Steam Cloud), slik at du kan bytte maskin og fortsette der du slapp. Det integreres også med Mac-versjonen av Steam, slik at du kan fortsette uavhengig av om du bruker PC eller Mac.

Mac-brukere kan også spille mot PC-brukere på nett. Har du kjøpt et spill til PC-versjonen vil du også kunne spille det på Mac uten ekstra kostnad.

Ved lansering på Mac er det noe usikkert hvilke spill som vil være tilgjengelig, men Valves egne spill Portal og Team Fortress 2 vil være blant lanseringstitlene. Valve har også meddelt at høyst etterlengtede Portal 2 vil lanseres samtidig på PC og Mac senere i sommer.

Det er usikkert når Steam lanseres for Mac i dag, men vi regner med å se en Mac-klient klar for nedlasting på denne siden i løpet av dagen.