Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Stasjonære PC-er lever fortsatt

I år kan Komplett levere hele 40.000 av dem. Se hvordan de lages i videoen over!

Publisert
Sist oppdatert

– Se på dette. Du får ikke plass til dette i en bærbar maskin.

Produksjonssjef Ole Soleng i Komplett viser frem et gigantisk grafikkort med tre vifter. Det skal snart monteres inn i en stasjonær PC av en av hans mange PC-montører. I fjor monterte de omlag 30.000 maskiner, og i år håper de å sende opptil 40.000 maskiner ut til hele norden.

Den stasjonære datamaskinen er altså langt fra død, selv om salget ligger langt under hva det var i glansdagene.

Les også: Se det utrolige robotlageret hos Komplett!

Dagens moped?

Anslagsvis 80 til 90 prosent av PC-ene Komplett selger brukes til spilling.

– Det overrasker meg hvor mange som fortsatt spiller på PC, sier kommersiell direktør Anton Hagberg i Komplett Group til DinSide.

– Jeg skrudde moped da jeg var ungdom, og jeg tror PC-er blir noe av det samme. De prøver nye ting, diskuterer, sparer til den neste og ikke minst: Styler. Det er rett og slett mekking.

Hvordan PC-ene bygges ser du i videoen over!

<strong>MEKKING:</strong> Selv om Komplett skrur sammen PC-ene for kundene, kan stasjonære PC-er mekkes på i ettertid. Komplett tror dette bidrar til populariteten.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MEKKING: Selv om Komplett skrur sammen PC-ene for kundene, kan stasjonære PC-er mekkes på i ettertid. Komplett tror dette bidrar til populariteten. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Også mange i bedriftsmarkedet foretrekker kraftige, stasjonære maskiner for tunge oppgaver.

Men en annen årsak til Kompletts gode PC-salg er langt mer pragmatisk: Det er ikke så mange andre som tilbyr skreddersydde, stasjonære PC-er.

10 gode, tidløse grunner til å velge stasjonær PC

<strong>SPESIELT:</strong> Produksjonssjef Ole Soleng i Komplett med ett av de mer snodige kabinettene folk bestiller. Lys og vannkjøling er også populært.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SPESIELT: Produksjonssjef Ole Soleng i Komplett med ett av de mer snodige kabinettene folk bestiller. Lys og vannkjøling er også populært. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Samlebåndproduksjon

14 montører og 2 personer som står for installering av operativsystem og drivere sørger for å få ut opptil 16 PC-er hver eneste time.

Å bygge PC-er kunden selv spesifiserer er ressurskrevende, men i løpet av årene har Komplett fått seg en effektiv samlebåndsproduksjon.

Alle varene til PC-en som skal bygges plukkes fra lageret, pakkes ut av eskene og sendes inn til montørene én etter én. Så setter montørene sammen delene og sender maskinen videre til dem som installerer programvaren. Så er det bare å sende den komplette maskinen ut til pakking og frakt.

Les også: Test av den aller nyeste 27-tommer iMac

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer