Stasjonær DVD-spiller med MP3-funksjonalitet fra Philips

Nå kommer også de store elektronikkprodusentene på banen med DVD-spillere med innebygget støtte for MP3-avspilling. Philips er allerede klar med modellen DVD958.

Vi har tidligere omtalt flere stasjonære DVD-spillere som også spiller brente CD-plater med MP3-filer. Flere av disse er svært rimelige, og er stort sett produsert av standard PC-komponenter av mer eller mindre ukjente asiatiske produsenter.

Spilleren fra Kiss Nordic, som vi omtalte i denne artikkelen i desember 1999, er en av dem. Med en prislapp på rundt 2.500 kroner, var det mange som lot seg lokke til å kjøpe denne spilleren. Produktet var å regne som førstegenerasjon kombinerte MP3/DVD-spillere, noe som både denne og andre spillere har lidd under rent kvalitetsmessig.

Philips satser på MP3

Stasjonær DVD-spiller med MP3-funksjonalitet fra Philips

Nå kommer også de seriøse produsentene på banen med tilsvarende produktet, med vesentlig bedre kvalitet, men også vesentlig høyere pris. Philips er en av dem, med modellen DVD958. Denne spilleren er utstyrt med dobbel laserpickup for å gi optimal avspilling av både CDR- og CDRW-plater. Fylt opp med MP3-filer gir én CD-plate deg mellom ti og femten timer musikk, non stop.

Modellen har en innebygget dekoder for ”Dolby Digital” og ”DTS” flerkanalslyd. Den har 6 linjeutganger for tilkobling av eksterne forsterkere og høyttalere, slik at du skal kunne oppnå tilnærmet kinolyd i digital kvalitet i stuen.

DVD958 er utstyrt med en universal fjernkontroll med funksjoner for programmering, repetering og minne for de fem siste avbrutte avspillingene. Dette minnet gjør at du kan starte DVD-spilleren automatisk fra der avspillingen sist ble stoppet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bak er det to scartkontakter, en S-videoutgang (4 pins DIN), Y,U,V utganger, en phonokontakt (CVBS), 6 phonokontakter for analoge lydutganger, en optisk samt en elektronisk, digital utgang.

I front er det hodetelefonutgang med egen styrkekontroll.

Kabinettet er i sølvfarget ”Matchline”-utførelse.

Mål (B x H x D): 43,5 x 10,0 x 32,1 cm.

Veiledende pris er 4.995 kroner. Philips Norge AS kan kontaktes direkte på telefon 22 74 82 50 for spørsmål om tilgjengelighet.