Mange savner den klassiske startmenyen i Windows 8/8.1. Nå kan den være på vei tilbake. Om den blir seende ut som Classic Shell (bildet) er imidlertid ikke sikkert.
Mange savner den klassiske startmenyen i Windows 8/8.1. Nå kan den være på vei tilbake. Om den blir seende ut som Classic Shell (bildet) er imidlertid ikke sikkert. Vis mer

Startmenyen kan være tilbake allerede i april

IT-nettsted hevder å sitte på sikker informasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Den første store oppdateringen til Windows 8 kom i høst, og blant nyhetene i Windows 8.1 var en gammel kjenning: Startknappen. Den klassiske startmenyen var imidlertid fortsatt fraværende, noe som mange brukere reagerte negativt på.

Les også: Dette er fjernet fra Windows 8.1

Kan være svært nær

Det har lenge versert rykter om at Microsoft jobber med å lage en mini-utgave av den store "Metro"-startskjermen i Windows 8/8.1, for å tilfredsstille brukere som savner den klassiske startmenyen fra Windows 7 og eldre utgaver av operativsystemet.

Og nå hevder nettstedet Softpedia å sitte på opplysninger som bekrefter at ryktene er sanne. Faktisk hevder de at startmenyen vil returnere allerede i april, like etter årets «BUILD» utviklerkonferanse.

Da vil nemlig Microsoft legge ut Windows 8.1 Update 1, der via Windows Update, og ikke via Windows Store, hevder Softpedia. Dette skal skyldes at mange brukere opplevde problemer da de skulle laste ned Windows 8.1 fra Windows Store i høst.

Les også: Du kan prøve Windows 8.1 gratis i nesten ett år

Mini-start

Hva tror du?

Er dette klokt av Microsoft? (Avsluttet)
Ja, dette er bra!(88%) 1415
Nei, bare tull(7%) 106
Tja, vet ikke helt...(5%) 82
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En av nyhetene er "mini-start", som altså skal være et svar til alle som savner den klassiske startmenyen. Hvor vidt denne er identisk med Windows 7-menyen vites ikke, sannsynligvis vil den inneholde både klassiske programmer og Modern UI-apper.

Hvis du bruker Windows 8 eller 8.1 og savner den klassiske startmenyen, bør du sjekke ut Classic Shell, som er vår soleklare favoritt svært blant mange alternativer.

Kilder: Softpedia og ZDNet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer