Startknappen nederst til venstre venstre, slik den framstår i Stardocks løsning for Windows 8. Den koster 30 kroner å bruke, men kan bli overflødig i Windows 8.1 Professional og Enterprise, hevder Paul Thurrott.
Startknappen nederst til venstre venstre, slik den framstår i Stardocks løsning for Windows 8. Den koster 30 kroner å bruke, men kan bli overflødig i Windows 8.1 Professional og Enterprise, hevder Paul Thurrott. Vis mer

Startknappen tilbake i Windows 8.1?

Meget sannsynlig, men ikke for alle, hevder Windows-evangelist Paul Thurrott.

Publisert
Sist oppdatert

Windows 8.1 (Blue) er ventet i butikkene til sommeren. Den første store oppgraderingen av Windows 8 vil inneholde en rekke forbedringer, blant annet i standard-appene og den nye startmenyen som dekker hele skjermen.

Gjensyn - for noen

Ifølge Windows-evangelist Paul Thurrott, som sitter tett på kilder i Microsoft, vurderer selskapet å gjeninnføre startknappen, og samtidig åpne for muligheten å gå direkte til det klassiske skrivebordet når man logger seg inn.

Det skal imidlertid ikke være på tale å gi brukerne denne muligheten i standardutgaven av operativsystemet, kun i Professional- og Enterprise-utgavene, som i stor grad er myntet på bedrifts- og entusiastmarkedet. Og det skal ikke være snakk om å gjeninnføre den klassiske startmenyen. Dersom startknappen kommer tilbake, vil den ganske enkelt bare åpne den nye, heldekkende "Metro"-menyen, skriver det tyske magasinet Winfuture.de

Ikke bekreftet

Noen bekreftelser fra Microsoft foreligger ikke i skrivende stund, men vi følger utviklingen tett, og kommer også til å være tidlig ute med tester av Windows 8.1 når det foreligger. Det skjer sannsynligvis i løpet av sommeren.

Og hvis du savner den gamle startmenyen i Windows 8, anbefaler vi deg å lese våre omtaler av alternative løsninger under:

StartW8
Classic Shell
Pokki
Start8

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer