Windows 8.1 kommer med ny standard skrivebordsbakgrunn, startknapp, mulighet for å gå rett til skrivebordet etter innlogging, og mulihet for å ha samme bakgrunn på startmenyen som på skrivebordet.
Windows 8.1 kommer med ny standard skrivebordsbakgrunn, startknapp, mulighet for å gå rett til skrivebordet etter innlogging, og mulihet for å ha samme bakgrunn på startmenyen som på skrivebordet. Vis mer

Startknappen er tilbake!

Nye skjermbilder av Windows 8.1 har lekket ut.

Publisert
Sist oppdatert

Et nytt skjermbilde som viser det som skal være Windows 8.1 bakgrunnsbildet og en ny startknapp fant i natt veien til nettet.

Dermed kom bekreftelsen mange har ventet på, at Microsoft har lyttet til de mange kundene som har savnet knappen.

Les også: Windows 8.1 blir en gratis oppgradering

Ikke Win7-meny

Knappen har fått samme utseende som den som ligger skjult på den såkalte Charms-menyen til høyre på skjermen i Windows 8.

Den nye startknappen ligger på samme sted som i Windows 7, altså nede til venstre. Foto: WinSuperSite.com
Den nye startknappen ligger på samme sted som i Windows 7, altså nede til venstre. Foto: WinSuperSite.com Vis mer


Det er imidlertid bare snakk om selve knappen, ikke den klassiske startmenyen. Microsoft skal imidlertid ha gjort overgangen fra skrivebordet til den heldekkende menyen mer sømløs, ved å la brukeren ha samme bakgrunn på menyen som på skrivebordet.

Ved å gi startemenyen samme bakgrunnsbilde som skrivebordet ønsker Micrsoft å gjøre overgangen mer sømløs. Foto: WinSuperSite.com
Ved å gi startemenyen samme bakgrunnsbilde som skrivebordet ønsker Micrsoft å gjøre overgangen mer sømløs. Foto: WinSuperSite.com Vis mer


Hoppe over startmenyen

Det skal også være mulig å gå rett til det klassiske skrivebordet når man starter Windows, uten å måtte gå via den heldekkenede startmenyen.

Ifølge Microsoft-evangelist Paul Thurrott, mannen bak WinSuperSite.com, skal det dessuten være enkelt å deaktivere startknappen hvis man ikke ser poenget med den.

Les også: Slik nullstiller du alt i Windows 8

Populære alternativer

Det ser imidlertid ut til at svært mange har savnet startknappen, og tredjeparts startknapper og startmenyer har blitt lastet ned i milliontall siden Windows 8 kom på markedet i fjor høst.

Ifølge Thurrott skal startknappen være på plass i betaversjonen av Windows 8.1 som blir tilgjengelig i slutten av juni.

Les også: Slik får du tilbake miniprogrammene i Windows 8

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer