Starte Wordpress for første gang

Nå har vi installert alt vi trenger av filer og gjort de nødvendige justeringene i konfigurasjonsfilen. På tide å begynne å leke seg!


Alt er nå på plass, og kun sjarmøretappen gjenstår. Det første du gjør er å gå til adressen http://www.dittdomene.com/blogg-katalog/wp-admin/install.php. Dette er scriptet som vil sørge for å opprette de nødvendige databasetabellene i MySQL, så såfremt du har satt opp konfigurasjonsfila riktig, skal dette gå som fot i hose - fyll ut feltene med navn på bloggen etc og trykk install når du er ferdig. Dette er uansett informasjon du kan endre senere.

Når du trykker på knappen for installasjon opprettes tabellene, og på den påfølgende siden får du beskjed om at installasjonen ble vellykket og at det er opprettet en admin-bruker. Husk passordet som er generert! Hvis du skulle trykke deg forbi denne siden uten å få med deg admin-passordet blir du nødt til å fjerne alle databasetabellene, og da heves brukerterskelen brått et par hakk. (Tips: Installér i så fall PHPMyAdmin.)

Starte Wordpress for første gang


Nå kan vi logge på med adminbrukeren. Det gjør vi ved å gå inn på adressen http://www.dittdomene.com/bloggkatalog/wp-admin/. Der skriver du admin i brukernavn-feltet og supplerer med det genererte passordet. Voila! Du er nå logget inn i administrasjonsgrensesnittet.

Starte Wordpress for første gangØverst til venstre finner du, ved siden av bloggnavnet ditt, en link til bloggen din slik den ser ut nå - en kanskje litt kjedelig variant med blå logo og enkle farger. Det kan vi lett endre på. I det siste avsnittet ser vi på installasjon av themes og hvordan du skriver ditt første blogginnlegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ditt første blogginnlegg