Se så elegant dere kunne ha løst det, Microsoft!
Se så elegant dere kunne ha løst det, Microsoft! Vis mer

Start8 - den beste startmenyen for Windows 8

Vi har ett råd til Microsoft: Kjøp Stardock og gjør Start8 til standardkomponent i Windows 8.

Publisert
Sist oppdatert

Stardock er et utviklerselskap som har spesialisert seg på å spesialtilpasse Windows-grensesnittet, og det tok ikke lang tid før den første prøveversjonen av Windows 8 var sluppet, før de var på banen med en løsning for alle som blir frustrert over mangelen på en startknapp på skrivebordet.

Det var de imidlertid ikke alene om. Vi har for eksempel tidligere omtalt Classic Shell, som gir deg en startknapp og meny som er temmelig lik den du finner i Windows Vista og Windows 7, men som mangler de moderne "Metro"-appene.

Les også: Her skinner Windows 8

Binder sammen ny og klassisk Windows

Det har imidlertid Stardock løst elegant, med Start8. Den lar deg selv velge om du ønsker en startknapp som tar deg til Windows 7-startmenyen, eller til en startmeny som er basert på Windows 8-menyen. I motsetning til denne dekker ikke Start8-menyen hele skjermen, noe vi synes er en bedre løsning når man jobber med tastatur og mus. Ja, man kan godt si at Start8 er bindeleddet mellom klassisk Windows og Metro-sfæren som Microsoft ikke har klart å få til.

Start8 kan i stor grad konfigureres, både med tanke på utseende og funksjonalitet:

Start8 - den beste startmenyen for Windows 8

(Artikkelen fortsetter etter bildene)


Velg mellom klassisk Windows 7-meny eller en meny bygd på Windows 8 sin "Metro"-meny

Start8 - den beste startmenyen for Windows 8Du får en rekke muligheter for skreddersøm

Start8 - den beste startmenyen for Windows 8Her er klassisk Windows 7-meny. Merk at Metro-appene har blitt plassert i en egen mappe

Start8 - den beste startmenyen for Windows 8Her har vi valgt en startmeny basert på Metro-menyen

Vel investert

Programmet er fortsatt i beta, og kan lastes ned og installeres gratis. Den endelige utgaven vil være klar i neste måned, og vil koste 4,99 dollar, eller rundt 30 kroner. Det synes vi definitivt den er verdt.

Betaversjonen krever imidlertid at du legger igjen epost-adressen din for å få riktig lenke til installasjon. Du finner mer informasjon hos Stardock. NB! Start8 vil naturligvis kun fungere i Windows 8.

Les også: Så enkelt kan du prøve Windows 8

Samleside: Windows 8

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer