Start Menu 8 er kanskje den startmenyen som oppfører seg aller mest likt den du finner i Windows 7.
Start Menu 8 er kanskje den startmenyen som oppfører seg aller mest likt den du finner i Windows 7. Vis mer

Start Menu 8 gir deg startmenyen tilbake

Dette er kanskje den aller beste startmenyen for Windows 8, og den er gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Om tre uker kommer Windows 8.1. Dette er den første store oppdateringen til Windows 8, og den blir gratis dersom du allerede har Windows 8 på PC-en din. Oppdateringen er ventet å inneholde en god del nyheter, og en del gamle kjenninger - deriblant startknappen på oppgavelinjen.

Som kjent var den en av tingene Microsoft trodde de kunne fjerne fra Windows 8 uten protester. Det viste seg imidlertid å være en aldri så liten blunder, og derfor er den altså tilbake i Windows 8.1.

Les også: To ting ødelegger for Windows 8

Ikke startmeny-retur

Men det er bare snakk om startknappen, ikke den klassiske startmenyen. Du blir fortsatt bare sendt til den nye "Metro"-flisemenyen som først og fremst er laget for berøringsskjermer. Er du blant den store majoriteten som fortsatt sverger til mus og musepeker, er det ikke sikkert du noensinne kommer til å bli helt dus med metro-menyen.

Da er kanskje en klassisk startmeny å foretrekke.

Start Menu 8 er i så måte kanskje den aller beste tredjepartsløsningen vi har kommet over. Ikke bare ser den nærmest helt lik ut som startmenyen i Windows 7, den kommer i norsk språkdrakt, og samler alle "Metro"-appene på ett sted. Du kan også enkelt svitsje mellom den klassiske startmenyen og "Metro"-menyen.

Som standard sørger Start Menu 8 for at du slipper å se den heldekkende menyen overhodet, du går rett til skrivebordet når du logger inn.

Start Menu 8 gir deg startmenyen tilbake


Du har også en rekke muligheter for skreddersøm, blant annet kan du velge hvilke menyvalg som skal være synlig, og du kan til og med endre utseende på selve startknappen.

Og best av alt, Start Menu 8 er helt gratis.

Les også: Derfor er det dumt å nedgradere til Windows 7

Anbefales

Mer informasjon og nedlastingen finner du hos selskapet bak Start Menu 8, IObit.com (4,6 MB).

Les også vår omtale av andre startmeny-alternativer:

Pokki
Start8
Classic Shell (vår favoritt)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer