Stadig bedre Gmail

Har fått to viktige, nyttige nye funksjoner

Webbasert epost står snart ikke tilbake for installerte epostprogrammer på noen punkter. En av de mest populære - og etter hvert også funksjonsrike - webbaserte eposttjenestene, er utvilsomt Googles Gmail.

Gmail gir alle brukerne rundt 7,5 GB med gratis lagring av eposter på nett. All epost er dessuten søkbar på samme måte som standard Google-søk på nettet.

Les også: Bli varslet når noen leser eposten din.

Enklere filvedlegg

Nylig meldte Google om at de har bakt inn to nye funksjoner. Den ene gjør det langt enklere å legge ved filer i epostmeldingene. Nå kan du nemlig dra og slippe filer fra Windows Utforsker, til et eget felt i epostmeldingen. Dermed kan du laste opp mange filer samtidig, der du tidligere måtte velge én og én.

 Foto: Google
Foto: Google Vis mer


Den nye funksjonen fungerer imidlertid foreløpig kun i nettleserne Google Chrome og Firefox 3.6. Ifølge Google er det opp til utviklerne av andre nettlesere å bake inn støtte for funksjonaliteten.

Kalender-integrasjon

Stadig bedre Gmail


Den andre nyheten er en tettere integrasjon mellom Gmail og en annen Google-tjeneste, Calendar. Nå er det mulig å planlegge møter og sende møteinnkallelser i epostmeldinger, akseptere og avslå invitasjoner, og oppdatere kalenderen på bakgrunn av dette:

 Foto: Google
Foto: Google Vis mer


Spesielt kalender-nyheten er et viktig poeng for Google i kampen om bedriftskundene.

Mer informasjon finner du på den offisielle Google-bloggen.

Les også: 300.000 eposter i lomma