ST Kyro II

Vi har allerede testet Hercules sin Kyro II-løsning, og nå oppdaterer vi grafikkorttesten med et annet kort basert på den samme brikken. Her er ST Kyro II.

ST Kyro II
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Det Kyro II-baserte kortet vi testet for en måneds tid siden, kom altså fra den velkjente produsenten Hercules. Selv om vi her snakker om et billigkort, må du likevel betale for merkenavnet. Det er ikke helt tilfellet med ST-kortet vi nå har testet – selv om teknologien og spesifikasjonene er de samme (64 MB RAM, TV-utgang, vifte), koster dette kortet kun 1.450 kroner, mens Hercules-kortet koster 1.860 (veiledende fra distributør). Er det da noe forskjell i ytelsen?

LES OGSÅ:

Like raskt

Vi har i vår Hercules-test gjennomgått den interessante teknologien som ligger bak Kyro II-brikken. Det som nå er viktig å få svar på er hvordan de to kortene klarer seg mot hverandre.

Vi gjennomførte de samme testene med begge kortene, med størst vekt på ytelse i Quake III Arena og 3DMark 2001.

De aller fleste tallene viser at ST Kyro II har så vidt overtaket. For eksempel i 3DMark 2001, 1280x1024x32-oppløsning – Hercules klarte 1457 poeng, mens ST fikk 1462. Dette er gjennomgående i de fleste oppløsningene, og forskjellene er så minimale at ingen vil legge merke til dem i det virkelige liv. Men skal man være pirkete så er det ene kortet symbolsk raskere enn det andre.

Generelt sett betyr resultatene at ST-kortet, i likhet med Hercules sitt, klarer seg fint i oppløsninger opp til 1024x768x32, men begynner å slite litt på mer krevende nivåer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Altså – kortet egner seg fint til å kjøre de fleste av dagens spill i tilfredstillende oppløsning, men Kyro II vil kanskje ikke være et førstevalg dersom du tenker langsiktig. Uten støtte for maskinvarebasert Transform & Lighting og fullverdige DirectX 8-optimaliseringer, vil ikke kortet være tilstrekkelig når spill som fullt ut utnytter disse teknologiene når de dukker opp.

Hvilket Kyro-kort?

Alt i alt, ST-kortet stiller sterkere enn Hercules når det gjelder pris. Ytelsen og funksjonaliteten ellers er praktisk talt identisk, så vil du spare penger er det liten tvil om hvilket kort du bør satse på.

Kyro II er blant de mest attraktive grafikkbrikkene på markedet akkurat nå, takket være kombinasjonen av god pris og solid ytelse – og spesielt aktuelt for deg som ikke bryr deg så mye om kortet støtter de nyeste teknologiene.