SSD: Våre anbefalinger

Her er SSD-ene vi anbefaler

Som vi har skrevet i en tidligere artikkel, er det viktig å tilpasse SSD-en du kjøper til den maskinvaren du har eller er i ferd med å kjøpe.

Skal du oppgradere må du ta hensyn til hva den gamle maskinen klarer å håndtere. For at de raskeste SSD-ene skal kunne yte optimalt må også maskinen den sitter i kunne hente og levere. Dette gjelder i hovedsak tilkoblingen, som må være SATA 3 på 6 Gb/sekund.

Noen vil kanskje tenke at de like godt kan kjøpe en topp SSD nå, og bruke den videre når de kjøper en ny PC i en ikke for fjern framtid. Hvor lurt dette er avhenger av hvordan prisene på SSD utvikler seg i tiden som kommer, og det vet vi jo ikke. Det skjer jo mye i verdensøkonomien for tiden.

Det vi vet er hvilke SSD-er som har utmerket seg i våre tester, og her er våre anbefalinger.

SSD: Våre anbefalinger


Best og størst

Den løsningen som har prestert best er HyperX fra Kingston. Vi testet 240 GB-utgaven som kom som del av et komplett oppgraderingssett.

HyperX er lynrask på alle målinger så vel som i praktisk bruk. Med 240 GB får du også plass til en god del data i tillegg til operativsystem og programmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Testen finner du her

SSD: Våre anbefalinger
SSD: Våre anbefalinger


Den gylne middelvei

Plextor og Corsair plasserer vi her. Begge har super ytelse og priser som ikke er avskrekkende. Plextor scorer spesielt høyt, dette skyldes også målemetode i testprogrammet, forskjellen er ikke gjennomgående like stor i praktisk bruk.

Plextor bruker en kontroller som ikke komprimerer data ved skriving til selve flashminnet. I virkeligheten er praktisk alle data som det jobbes mye med på en systemdisk svært komprimerbare, derfor vil responsen ved rask håndtering av mange småfiler gjøres like raskt.

Plextor sin SSD vil kunne ha fordeler hvis det er mye håndtering av ferdige komprimerte filer, som for eksempel MP3-lyd, H264/mpg4 video og pakkede installasjonsfiler.

Test av Plextor finner du her
Test av Corsair finner du her

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Budsjettversjonen

SanDisk Ultra er en rimelig 120 GB SSD med kurant ytelse. Egner seg utmerket til oppgradering av eldre maskiner uten å overbelaste budsjettet.

For sikkerhets skyld kan det være lurt å søke på maskinmodellen (eller hovedkortet) + SSD på internett for å sjekke om det er spesielt gode eller dårlige erfaringer med denne kombinasjonen.

Test av SanDisk Ultra finner du her