Squeezebox & Spotify er sant

Wimp var først ute, men nå kan du også spille av musikk fra Spotify uten PC eller mobiltelefon.

Liker du Spotify og Squeezebox er dette din lykkedag. Nå jobber de nemlig sammen. Foto: Per Ervland
Liker du Spotify og Squeezebox er dette din lykkedag. Nå jobber de nemlig sammen. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Squeezebox er kort fortalt navnet på en serie musikkspillere som lar deg spille av musikk i god kvalitet, enten den nå ligger lagret på din egen PC, eller via en av de utallige nettradioene som finnes.

Etter å ha testet flere Squeezebox-produkter er det ingen grunn til å skjule at vi liker dem godt, se blant annet her: Squeezebox, Squeezebox Duet, Squeezebox Radio og ikke minst SqueezePad.

I september 2010 fikk også Squeezebox full støtte for den norske musikktjenesten WiMP, og gullkornet var at de med en Squeezebox Touch eller Radio da også kunne høre på WiMP direkte på Squeezeboxen, altså uten at PC-en sto på. I desember utvidet i tillegg WiMP dette til å gjelde alle Squeezebox-modeller.

Og endelig: I dag har også Spotify-kundene fått full tilgang.

Spotify endelig fullt integrert

Det vil altså si at du nå får tilgang til Spotifys musikkbibliotek med over ti millioner sanger og ikke minst dine egne Spotify-spillelister. Hos Spotify er imidlertid betingelsen at du har en Squeezebox Touch eller Squeezebox Radio.

Vi har allerede prøvd en tidlig beta-versjon, og har da også sammenlignet med WiMP:

 • Selve brukeropplevelsen fungerer like godt på de to applikasjonene. Det er lett å få oversikt over det rikholdige musikkarkivet på grunn av platecover og gode søkefunksjoner. Musikken starter forøvrig umiddelbart når du trykker på play, og vi opplevde også tjenesten som stabil.
 • Lydkvaliteten hos Spotify er 320 kbps, mens WiMP bruker 256 kbps. I praksis har jeg imidlertid ikke klart å høre noen kvalitetsforskjell på de to, og forklaringen er ganske enkelt at Spotify bruker komprimering fra Ogg Vorbis, mens WiMP bruker en nyere komprimering kalt AAC.
 • En ting jeg stusset over i betaversjonen var at Spotify lå litt skjult under "nettradio-fanen", mens WiMP var enklere å finne fordi den ligger under "Tjenester" og "Musikk etter ønske". Dette er heldigvis ikke noe å stusse over lenger; for i den offiselle versjonen som rulles ut i dag vil også Spotify ligge på samme sted som WiMP.

  Det er også mulig å legge Spotify-appen direkte på hovedmenyen.

 • Oppdatert 19:20: Vi har nå prøvd den ferdige versjonen på vår Squeezebox Touch som står tilkoblet receieveren i stua. Selv bruker jeg Squeezepad til å styre, og her ser dere noen bilder som viser hvordan appen fungerer i praksis:

  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Liker du Spotify og Squeezebox er dette din lykkedag. Nå jobber de nemlig sammen. Foto: Per Ervland


  Hva trenger du? I tillegg til at du må ha en Squeezebox Touch eller Radio må du ha et Spotify Premium-abonnement til 99 kroner i måneden.

  Med i prisen får du da også muligheten til å høre musikken på smartmobilen din (iPhone/Android/Nokia og visse Windows mobile-modeller), enten direkte eller i offline-modus.

  NB: Det er altså kun Squeezebox Touch og Radio-modellene som lar deg spille av Spotify direkte, altså uten at du har skrudd på PC-en din. Har du en annen Squeezebox-modell må du fortsatt la datamaskinen eller NAS-disken din stå på, og få Spotify-musikken overført via Squeezebox-programmet.

  Begrunnelsen for dette er at det kun er Touch og Radio-modellen som klarer å håndtere musikkstreamene fra Spotify direkte.

  Denne begrensningen gjaldt tidligere også for WiMP, men i følge Nils Juell fra WiMP/ Aspiro Music, skal WiMP nå fungere rett mot www.mysqueezebox.com for samtlige SB modeller.

  Se også testene våre av:

 • Squeezebox,
 • Squeezebox Duet
 • Squeezebox Radio og
 • SqueezePad.