Sprint i ekstrem slow motion

SprintCam V3 HD er langsomt. Imponerende langsomt!

i-Movix SprintCam V3 HD i aksjon under en fotballkamp.
i-Movix SprintCam V3 HD i aksjon under en fotballkamp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når en beveger seg over i den profesjonelle kamerabransjen finnes det nesten ikke grenser for hva som er mulig, ikke minst fordi kundegruppen består av svært kjøpesterke TV-kanaler og produsenter som kan punge ut noen millioner for hva det måtte være.

Som for eksempel Sprintcam V3 HD, et av de råeste HD-kameraene vi har sett.

Det skyldes ikke først og fremst optikken eller bildekvaliteten, men at den belgiske produsenten i-Movix har klart å utvikle teknologi som viser oss film i veldig sakte hastighet, samtidig som signalkvaliteten er HD.

Les også: Tar knallbra bilder

Tusen i HD

Kameraet det her er snakk om produserer mellom 500 og 1000 bilder i sekundet, med en oppløsning på 1920x1080 piksler. Det er med andre ord en utrolig mengde data som knuses per sekund for å gi deg film slik du ser på demonstrasjonsvideoen under.

Siste del av videoen inneholder et klipp av en rød geleklump som slippes på bakken, og er angivelig filmet med 2500 bilder per sekund. Ettersom spesifikasjonene setter en maksimumsgrense på 1000 bilder i sekundet på HD, antar vi at geleen ikke er i HD. Det ser uansett vanvittig ut.

Sprintcam V3 HD er også i stand til å vise repriser i langsom film umiddelbart etter en sugende takling på fotballbanen eller et spektakulært stup i svømmehallen, og det 13 kilo tunge kameraet skal dessuten besitte spesielt lysfølsom optikk.

Les også: Førsteinntrykk av Nikon D5000

Avstandsforhold

En fjernkontroll gjør det mulig med avstander på opptil en kilometer mellom kameramannen og helddigrisen som sitter med slow motion-fjernkontrollen. Her kan en enkelt bestemme hva som skal vises og med hvilken hastighet, i tillegg til å detaljstyre hvilke klipp som vises når og andre, enklere redigeringsjobber som foregår i sanntid.

Prisen på kameraet er ikke kjent, men det er ikke så viktig. Det som er viktig er videoen under. Du kan også laste ned klipp i autentisk HD-kvalitet fra denne siden.


I-Movix SprintCam v3 NAB 2009 showreel from David Coiffier on Vimeo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer