Springpad samler alt på ett sted

På tide å kaste notatblokka?

Å ha ett system for å samle alle notater, ideer, oppskrifter, ønskelister, sitater, nettsider, hotellalternativer, gjøremål, ideer og andre ting kan virke som en utopi for mange, men det er nettopp det Springpad er.

Og kanskje best av alt - det er fullstendig gratis.

Springpad er en nettjeneste som er tilgjengelig både for nettleseren din, iPhone, iPad og Android. Ved å logge deg på den samme kontoen fra flere enheter, er alt du har lagret tilgjengelig overalt. Du kan selv velge om du vil registrere deg med brukernavn og passord, eller om du vil koble til Google-, Facebook-, Twitter- eller Yahoo!-kontoen din slik at du slipper å huske nok et passord.

Når du er logget inn får du oversikt over alt du har lagret. Du kan kategorisere de ulike elementene i ulike notebooks slik at du får et visst system. I tillegg er det mulig å legge til stikkord på hvert element for ytterligere sorteringsmuligheter.

Bruker du bokmerketjenesten Delicious, kan du også importere bokmerkene dine til Springpad.

Lettvint å legge inn informasjon

Å legge inn informasjon gjør du på flere måter. Du kan bruke en nettleserutvidelse for å lagre URL-er, merket tekst, et bilde, ulike produkter etc. I tillegg kan du kjapt legge til notater eller gjøremål. Alt du legger inn kan dessuten knyttes til en tidsfrist, slik at du blir varslet når det begynner å nærme seg.

Det smarte er at Springpad henter inn mer informasjon om det du legger inn. Noterer du kjapt at du kunne tenke deg å se Inception, vil det kjapt finnes utfyllende informasjon i biblioteket ditt med informasjon om filmen, lenke til trailer, IMDB, muligheten til å se den på ulike nettsteder (som Netflix, kun tilgjengelig i USA), kjøpe filmen etc.

Springpad samler alt på ett sted


På samme måte kan du legge inn andre produkter. Springpad holder også øye med prisendringer på produkter du legger inn, slik at du i en egen alerts-boks får beskjed dersom noen av produktene du har lagt inn har falt i pris.

Springpad samler alt på ett sted


Ta bilde, spill inn lyd

Mobilversjonene av Springpad kan også legge inn informasjon basert på strekkoder slik at du slipper å skrive noe som helst. Eksempelvis kan du scanne inn en strekkode på en vin du likte, hvorpå du får opp full informasjon for deretter å trykke på lagreknappen. Du kan også ta et bilde, eller spille inn lyd via mikrofonen.

Innholdet synkes også på alle enheter og blir for eksempel også tilgjengelig på telefonen selv om du er offline. Hvis du vil kan du også dele elementer med andre. Eksempelvis kan du ha en notisblokk der alle elementer du legger inn er tilgjengelig for andre å se på, eller styre dette pr objekt.

Under ser du en video med presentasjon av Springpad:

Ta også en titt på Springpad-bloggen for flere tips om hvordan du kan bruke tjenesten smartere.

Hvordan tjener de penger?

Siden Springpad er helt gratis er det selvsagt naturlig å spørre seg hvordan de tjener penger. For det første vises det annonser i selve applikasjon, i tillegg til at deres partnere (som Amazon.com etc.) gir dem provisjon av salg som skjer via Springpad.

PS! En lignende tjeneste er Evernote, der gratisversjonen riktignok er begrenset til 60MB pr måned (ubegrenset mot $5 i måneden eller $45 i året). Tjenestene har mye til felles, men der Springpad er best på å hente inn mer informasjon, kan Evernote-brukere blant annet nyttiggjøre seg av tekstgjenkjenning i bilder og muligheten til at andre kan redigere notater, blant annet (gjelder betalversjonen).