Spotify slår voldsomt tilbake

Har lagt ut 10 000 nye album på én dag.

Spotify er en Internett-basert musikktjeneste, der du som bruker fritt kan velge og vrake mellom millioner av låter. Det beste er at den reklamefinansierte delen av Spotify er helt gratis og lovlig å bruke. For 99 kroner i måneden får man tilgang til tjenesten helt uten reklame.

Tjenesten har vært hyppig omtalt og applaudert i mediene den siste tiden, men da selskapet i forrige uke meldte om at de var blitt tvunget til å fjerne en del av musikken fra biblioteket, som følge av uklar lisensproblematikk i forskjellige land, var det nok mange som tenkte at Spotify hadde fått et alvorlig skudd for baugen.

Les saken: Spotify fjerner låter

I dag kom derimot beviset på at Spotify lever i beste velgående, og muligens var fjerningen av spor en mindre alvorlig manøver enn hva skeptikerne trodde. I selskapets blogg kommer det nemlig fram at det er lagt til mer enn 10 000 nye album bare det siste døgnet.

R.E.M. sitt nye album, Accelerate, er blant nyhetene som har dukket opp i dag.
R.E.M. sitt nye album, Accelerate, er blant nyhetene som har dukket opp i dag. Vis mer


OPPDATERT: DinSide tok en rask oppsummering, og kom først fram til at det var snakk om 300 000 nye låter. Siden har Spotify oppdatert listene, og det riktige antallet ser ut til å ligge på rundt 100 000 nye låter, bare det siste døgnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik bruker du Spotify bedre

Listen over nye album som er lagt ut omfatter utgivelser fra R.E.M., Prince, Manfred Manns Earth Band, Linkin Park, Madonna, Antony and the Johnsons, The Police, Suede og Django Reinhardt, bare for å nevne noen. Hele listen kan lastes ned i Excel-format her.

I følge Spotify-bloggen jobbes det med en langt bedre løsning for enkelt å kunne oppdatere seg på nyhetene.

Les også:
iTunes blir DRM-fri