Endelig får du Spotify-kompiser du kan dele musikken din med. Foto: Spotify
Endelig får du Spotify-kompiser du kan dele musikken din med. Foto: SpotifyVis mer

Spotify oppgraderes med nye funksjoner

Endelig kan du importere din egen musikk.

Oppdatert: Den nye versjonen av Spotify, v0.4.3, ble lansert tidligere i dag, men i ettermiddag har Spotify trukket den tilbake på grunn av for stor pågang på deres servere. Se nederst i artikkelen for alternative nedlastingssteder.

I en pressemelding fra Spotify får vi vite at den svenske musikktjenesten oppgraderes klokka 10 i dag - de største nyhetene er muligheten for å legge til venner og koble tjenesten til Facebook, i tillegg til at du endelig kan legge inn dine egne musikkfiler inn i programmet for å fylle inn hullene i Spotify-biblioteket.

Det vil også si at brukernavnet ditt nå får en profilside som andre brukere kan besøke, vel å merke dersom du ønsker det selv. På din profilside vil Spotify vise sangene og artistene du har hørt mest på den siste uka.

Vi gleder oss også over en ny funksjon, kalt inbox, der du kan dra sanger eller spillelister over brukernavnet til en av vennene dine dersom du mener at det er noe de burde lytte på. Sangene dukker da opp i vedkommendes innboks. Videre vil sangene vennene dine poster på Facebook også dukke opp i din egen feed på Spotify, og spillelister du deler med andre vil også vise deg hvor mange som har lyttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Spotify
Foto: Spotify
Foto: Spotify
Endelig får du Spotify-kompiser du kan dele musikken din med. Foto: Spotify
Foto: Spotify

Se bildene av "nye" Spotify:

Legg inn egen musikk

En funksjon mange har savnet har vært å legge inn egen musikk i Spotify, for å slippe å hoppe frem og tilbake mellom Spotify og en annen mediespiller. Det er endelig mulig, ved at du kan dra lokalt lagrede sanger inn i spilleren, og de kan inkluderes i spillelister.

Med andre ord kan du fra i dag av høre på Metallica og Pink Floyd i Spotify. Så fremt du har sangene lagret lokalt, selvsagt.

Flere saker om Spotify

Snedig er det også at lokalt lagrede sanger du legger i spillelister kan synkes trådløst til mobiltelefonen.

En siste funksjon som rulles ut i dag er muligheten for å "stjerne" favorittsanger slik at du lett finner tilbake.

Se videodemonstrasjon av "nye" Spotify her:

Slik får du ny Spotify

Opprinnelig plan for Spotify var å starte utrullingen til brukerne fra klokka 10 27. april, men i følge bloggen deres kunne det ta flere dager før alle hadde fått den nye versjonen.

Vi har imidlertid funnet ut at den nye versjonen av programmet allerede er lagt ut på hjemmesidene til Spotify.

Last ned, avslutt programmet dersom det kjører allerede og installer den nye versjonen. Når du så starter opp på nytt, kan du bruke den nye versjonen av Spotify. Du blir så tatt igjennom prosessen med å legge inn musikk du har lagret på maskinen, knytte Spotify til Facebookkontoen din (venner som bruker Spotify legges til automagisk), samt velge hva du vil dele og ikke dele med tanke på spillelister, mest hørte sanger etc.

Oppdatert tirsdag ettermiddag: Det ser ut til at Spotify nå har fjernet den nye versjonen fra sine nettsider, så der er den siste versjonen ikke lenger tilgjengelig. I en kommentar på sin egen blogg, hevder selskapet at de ikke tåler trafikken når alle skal laste ned den nye klienten samtidig.

Flere store nettsteder har dog den nye versjonen, blant annet CNETs Download.com.

Et søk på Twitter kan være nyttig hvis du trenger Mac-versjonen (DinSide tar ingen ansvar for eksternt innhold).