Spotify har nå fått støtte for apps, samt en langt bedre forside enn før.
Spotify har nå fått støtte for apps, samt en langt bedre forside enn før.Vis mer

Spotify nå med apps

Vi har prøvekjørt den siste versjonen, og her er det MYE å like.

I den siste versjonen av Spotify-programvaren finnes det nå støtte for "apps", eller utvidelser som vi kanskje synes er en mer passende betegnelse. I tillegg er programvaren pusset opp ytterligere, med en ny startside som i større grad "tar pulsen" på det som skjer rundt deg på Spotify.

Og la oss si det med en gang – disse nyhetene er i våre øyne det største som har skjedd Spotify siden lanseringen i 2008.

Inkluderingen av apper gir nemlig Spotify en helt ny dimensjon. Tidligere har tjenesten vært kritisert for dårlig redaksjonelt innhold, der alt du fant var en toppliste og en liten (og ganske tilfeldig) oversikt over de siste albumene som var lagt inn i det gigantiske biblioteket. Implementeringen av sosiale funksjoner i form av Facebook-pålogging hjalp på, men fortsatt var denne biten noe mangelfull.

Beta-versjon med 12 nye apps

Ved lanseringen er det nå flere tjenester som er knyttet opp mot Spotify, og som gir nye innfallsvinkler mot det å oppdage ny musikk. Eksempelvis er Dagbladet en av de tolv appene som finnes ved lansering og gir deg en skreddersydd side i Spotify med de siste plateanmeldelsene, redaksjonens spillelister etc. Det er bare å trykke på et album for å høre. Også andre medier har tilsvarende sider, som Rolling Stone Magazine, Pitchfork og The Guardian.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spotify nå med apps


Godbiten Last.fm er også på plass. Dette er en musikktjeneste som logger alt du hører på, og som gir deg anbefalinger basert på hva de som hører på samme musikk som deg også hører på. Wearehunted finnes også som Spotify-app. Dette er en nettjeneste som fanger opp hvilke sanger folk prater varmt om for tiden, enten det er på Twitter, i musikkblogger eller diskusjonsfora. De presenterer til en hver tid de 99 hotteste sangene og de 99 mest "utbrytende" sangene. Absolutt en fin kilde til å oppdage musikk.

Spennende norsk tjeneste

Spotify nå med apps


Spennende er også den norske tjenesten Soundrop, som lar deg starte en "radiokanal" basert på en spilleliste du har laget, og der venner og kjente med Spotify kan være med på å lytte. Alle som hører på kan avgi stemme på hva de vil høre, og den neste sangen blir da den flest har stemt på. Ikke veldig ulikt systemet som brukes i en rekke Hard Rock Café-restauranter verden over, altså. Vi har tidligere prøvd en versjon av Soundrop

Andre som kan nevnes er også Tunewiki som gir deg sangteksten til sangen du hører på akkurat nå (synkronisert til musikken, til og med), og Moodagent, som lager spillelister basert på hvilket humør du er i.


Slik prøver du betaen

Den nye Spotify-versjonen er foreløpig i beta, som betyr at den ikke er helt feilfri og at det kan oppstå feil. Vi har prøvd den nye versjonen i morgentimene i dag, og joda, den har krasjet et par ganger, men ikke mer alvorlig enn at det bare er å starte opp på nytt.

Last ned betaversjonen av nye Spotify her.

PS! Du finner de tolv appene under "App Finder" i venstre marg. Den nye versjonen er tilgjengelig for alle, enten du betaler for tjenesten eller ikke.