Nå blir det lettere å oppdage musikk med Spotify.
Nå blir det lettere å oppdage musikk med Spotify.Vis mer

Spotify med nye funksjoner

Den største oppgraderingen av den svenske musikktjenesten til nå?

Hadde du satt en hundrelapp på at Napster-skaper Shawn Fanning og Metallica-trommis Lars Ulrich ville sitte og prate sammen med en hyggelig tone, hadde du blitt rik.

LES OGSÅ:

Det skjedde nemlig på Spotifys pressekonferanse i New York i kveld norsk tid.

Og den første gladnyheten er derfor som følger:

Metallicas musikkatalog er nå tilgjengelig på Spotify

Se her, skal du få lenka, til og med: Metallica på Spotify

Mer fokus på utforsking

I følge Spotify-gründer Daniel Ek har Spotify-brukerne gitt tilbakemeldinger om at Spotify er best når man vet hva man vil høre på, men ikke like god når man ikke vet det.

Dette har forøvrig vært et område hvor norske WiMP har vært gode

Men dette har nå Spotify tatt følgende av, og presenterte i dag en stor oppdatering av musikktjenesten.

Spotify med nye funksjoner

Fokus denne gangen er på utforsking. Spotify-skaperne ville ikke bare ha et system som foreslår en haug av artister basert på hva du hører på, men en langt mer personlig opplevelse. Nå kan du få anbefalinger av musikk på en langt mer presis måte – enten via Spotifys funksjoner, men også av venner eller andre du velger å følge på tjenesten; også artister.

Ja, du kan til og med få «husker du denne?»-forslag til en sang som var populær da du var tolv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøvekjør og putt i samlingen

For å ta vare på en sang til senere har du nå vært nødt til å putte den i en spilleliste. Nå introduserer Spotify «collection» der du kan samle på sanger du har lyst til å høre på senere; enten i spillelister eller bare i en stor kurv.

Spotify med nye funksjoner

Du har også mulighet til å prøvekjøre en sang mens du hører på en annen. Ved å klikke på egnet ikon får du høre et lite utdrag midt i låta, og så fort du beveger muspekeren bort igjen, er du tilbake der du slapp.

Integrering av apper

For et år siden lanserte Spotify apps som gav deg flere innfallsvinkler til det å utforske musikk. Disse er også integrert i den nye Discovery-funksjonen slik at du kan bli tipset om at en av artistene du hører mye på har konsert i byen du bor i og så videre.

Du får også varsling på mobiltelefonen når dine favorittartister kommer med ny musikk i Spotify.

De nye funksjonene blir rullet ut for brukere de kommende ukene og ble demonstrert på den nye web-applikasjonen som nå er i betaversjon.

Les også: Spotify i nettleseren

Vi fulgte pressekonferansen via en livestream på nettet forbeholdt pressen og sakset noen bilder underveis. Dem kan du se her: