Spotify med hierarkiske spillelister

Den svenske musikktjenesten med enda flere funksjoner.

Spotify har nettopp rullet ut nok en versjon av Spotify-klienten, og blant de heteste nyhetene er støtte for spillelistemapper (playlist folders), som gjør det lettere enn før å organisere spillelistene dine.

Men, funksjonens kanskje største fordel er at du da får muligheten til å lage hierarkiske spillelister.

I bildet til høyre har vi laget et eksempel for å vise hvor smidig musikkapplikasjonen da blir. Skal du ha fest, kan du lage en festmappe med spillelister som 80-tallshits, 90-tallshits, dansemusikk og populærmusikk.

Spotify med hierarkiske spillelister


Sistnevnte spilleliste kan du da sørge for å holde oppdatert til en hver tid; mye lettere enn å gå igjennom en laaang spilleliste med variert musikk for å eliminere gårsdagens hits. Trykker du på mappen vil du da få opp alle sangene som ligger i spillelistene under denne mappen. Er ikke stemningen så høy at 80-tallshits vil slå an ennå, drar du spillelista ut av mappa.

Windows 7-brukere vil også sette pris på at Spotify-applikasjonen nå støtter snap, jumplist og oppgavelinje-funksjoner, og Spotify har også fått en send to Windows Live-mulighet for å gjøre det kjapt å dele sanger med de du chatter med.


I tillegg er søkesiden utvidet med bilder av artister og album, og på siden for en delt spilleliste kan du se bilde av Facebook-vennene dine som abonnerer på samme liste. Dessuten er nyhetsstrømmen oppdatert med Spotifys offisielle Twitter-feed.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdatert Den nye klienten blir rullet ut til brukere etter hvert, men har du ikke tid til å vente, stikker du til Spotifys nedlastingsside og henter den siste versjonen.