VÆRSÅGOD: Spillelistene dine og mine ligger ute for alle som ønsker dem. Skummelt, men også ganske kjekt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VÆRSÅGOD: Spillelistene dine og mine ligger ute for alle som ønsker dem. Skummelt, men også ganske kjekt. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Spotify-listene dine ligger ute

Alle kan se hva du hører på. Det har sine fordeler.

Spotify har Facebook-integrasjon. Denne gjør blant annet at du enkelt kan se spillelistene til Facebook-vennene dine, og de kan se dine.

Det du kanskje ikke visste, er at alle kan se spillelistene dine, ikke bare vennene dine.

Du må bare kunne et triks.

Prøv selv

Øverst til venstre i Spotify er det et søkefelt. Her skriver man vanligvis inn artister og låter.

Men prøv å skriv inn "spotify:user:" etterfulgt av et Spotify-brukernavn, og se hva som skjer. Et brukernavn kan blant annet finnes gjennom lenker til spillelister folk deler på sosiale medier.

Du kan selv prøve med undertegnedes brukernavn: Skriv "spotify:user:tanteposa".

Slik bruker du Spotify på smartmobilen med dine egne MP3-er

Etter all sannsynlighet er vi ikke Facebook-venner. Etter all sannsynlighet har vi aldri møttes. Men du kan fortsatt se alle spillelistene mine.

Kjekt på besøk

"Ditt offentlige bibliotek kan sees av alle i din "People"-liste (Facebook-venner), og av alle som vet ditt Spotify-brukernavn" skriver Spotify på sine support-sider.

Det er altså ingen hemmelighet. De beskriver også hvordan man kan bruke kommandoen for å finne brukere utenfor Facebook.

Dette kan virke skummelt, men du kan også bruke det til din fordel. Er du for eksempel på besøk hos noen du ikke er Facebook-venn med, betyr det at du kan finne frem all Spotify-musikken din raskt og enkelt likevel. Dermed åpner det seg nye muligheter for å kapre fester hvor musikken ikke alltid faller i smak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

WiMP klar for Nokia-telefoner

Dessuten kan du bruke funksjonen til å legge til Spotify-brukere med god musikksmak, uten å nødvendigvis bli Facebook-venn med dem. Uten å nødvendigvis kjenne dem i det hele tatt, forsåvidt.

SLIK: Trykk på navnet ditt øverst til høyre, og du får full kontroll.
SLIK: Trykk på navnet ditt øverst til høyre, og du får full kontroll. Vis mer


Slik gjemmer du deg

Musikk er for mange noe svært personlig, og spillelister kan ha navn du ikke ønsker å publisere for Gud og hvermann. Så hva om du ønsker litt privatliv?

Her er det alt eller ingenting. Vil du dele spillelistene dine med Facebook-venner, må du dele dem med alle som vet brukernavnet ditt også.

Men du kan styre hva du deler. Trykk på navnet ditt øverst til høyre i Spotify, og velg "Profile". Trykk så på "Edit"-knappen. Nå kan du fjerne enkelte spillelister du synes blir for personlige, og huke vekk "Automatically publish new playlists I create". Da vil ikke nye spillelister du lager automatisk bli publisert på profilen din.

Spotify-konkurrenten Beat har fått egen mobil-app

Hva synes du om Spotifys sosiale funksjoner? Blir du skremt av at alle kan se musikken din, eller er det bare fint? Si din mening under!