Med Spotify Top Tracks kan du spille av den mest populære musikken gratis, selv om du ikke er Spotify-medlem.
Med Spotify Top Tracks kan du spille av den mest populære musikken gratis, selv om du ikke er Spotify-medlem.Vis mer

Spotify lanserer Top Tracks

Gratis streaming av topplister. Du trenger ikke engang registrere deg.

Spotify har nettopp lansert Spotify Top Tracks, en tjeneste som lar deg spille de 50 mest populære sangene i hver region, gratis og helt uten behov for registrering. Listene er delt inn i de mest spilte og mest delte sangene.

Bygg-inn-løsning

Det svenske streaming-selskapet har også publisert HTML-kode som gjør det mulig å legge Spotify Top Tracks-boksen inn på din egen nettside eller blogg.

Du må riktig nok installere Spotify-programvaren på PC-en (eller på mobilen/nettbrettet) for å kunne spille av musikken, og dermed håper Spotify at veien til å bli medlem skal bli kortere ved at du blir eksponert for annen musikk (og flere spor fra samme artist). I boksen ligger også lenke for å registrere deg som medlem.

Her ser du et eksempel:

Begrensninger

Listene oppdateres én gang i uka, ifølge Techspot skjer dette hver mandag. Man kan også bla seg bakover og se hva som var mest populært i ukene før, men det er uklart om musikk som ikke lenger er på listene er tilgjengelig for streaming. Du kan også oppleve at musikk fra for eksempel amerikanske lister ikke er tilgjengelig for avspilling i Norge.

Spotify har rundt 24 millioner aktive brukere, hvorav seks millioner er betalende, ifølge Cnet. Det koster 49 kroner i måneden for ubegrenset streaming fra PC, og 99 kroner i måneden dersom du ønsker offline-tilgang og tilgang fra mobiltelefon, nettbrett eller andre enheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner mer informasjon om Spotify Top Tacks på charts.spotify.com. Der finner du også HTML-koden for å legge boksen inn på din blogg eller hjemmeside.