Spotify i strupen på iTunes

Ruller ut flere nyheter, og vil bli den eneste tjenesten du trenger.

DIN NYE BESTEVENN: Spotify vil være den eneste musikkspilleren i livet ditt.
DIN NYE BESTEVENN: Spotify vil være den eneste musikkspilleren i livet ditt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikktjenesten Spotify er først og fremst en streaming-tjeneste.

Men for de lange bussturer uten internett, har man kunne laste ned offline-spillelister, eller kjøpe låtene som mp3-filer.

Nå skal dette bli enklere.

iPod inne i Spotfy

Spotify kjører på med en rekke nyheter, og alle dreier seg om å gjøre Spotfy mer lik en musikkbutikk som iTunes. Oppdateringene i selve programvaren skal komme i løpet av tirsdagen.

Nå skjerpes konkurransen om streaming-kundene

For det første kan nå både gratis- og betalkunder kjøpe hele spillelister som mp3-er. Jo større lister man kjøper, jo mer rabatter vanker det på brukeren.

iPod-brukere skal også få et enklere liv, ettersom Apples musikkspillere nå kan administreres inne i Spotify-programmet. En ny "Devices"-funksjon lar deg koble inn spilleren og dra låter inn og ut som du vil. Om dette også fungerer med for eksempel iPhone eller Android-telefoner sier de ingenting om.

App for alle

Man kan også synkronisere musikken trådløst.

Alle Spotify-kunder, også de som ikke betaler, kan nå laste ned Spotify-appen til sin Android- eller iOS-enhet (som iPhone eller iPod Touch). Her kan de trådløst overføre sine Spotify-kjøp.

doubleTwist AirSync lar deg også synke trådløst

Premium-kunder har alltid kunnet laste ned spillelistene sine for offline-bruk, gratis. Men om du heller ønsker å kun betale for de låtene du trenger, heller enn hele tjenesten, har du altså muligheten nå.

En ny iTunes

Dermed blir Spotify på mange måter likt Apples egen iTunes, med både musikkbutikk og musikkspiller i ett.

Tidligere har programvaren blitt oppdatert så man også kan spille vanlige mp3-er, fra for eksempel iTunes, inne i Spotify.

- Fra og med i dag blir Spotify den eneste musikkspilleren du noen sinne vil trenge, sier Spotify-direktør Daniel Ek i en pressemelding.

- For brukerne ønsker ikke å skifte frem og tilbake i musikkspiller.

Koster å være kar

I dag varierer prisene for en Spotify-låt. Skal vi kjøpe en låt fra Seigmenn betaler vi 10 kroner, fra The Streets koster det 12 kroner, mens en låt fra U-Ziq plutselig koster hele 30 kroner.

Den nye prismodellen lar brukeren kjøpe pakker av låter. Slik ser prisene ut:

  • 10 låter: 99 kroner (9,90 per låt)
  • 15 låter: 129 kroner (8,60 per låt)
  • 40 låter: 299 kroner (7,48 per låt)
  • 100 låter: 599 kroner (5,99 per låt)

Det er altså relativt kostbart å velge mp3-er fremfor streaming (sett at du ikke betaler per megabyte) eller offline-spillelister. Men låtene lastes ned i 320 kbps-format, så lyden bør være upåklagelig for de fleste.

Til sammenlikning koster de fleste låter fra den norske tjenesten Beat kun to kroner, om du betaler medlemsavgiften på 99 kroner i måneden.

Les vår test av norske Beat her