Spotify for iPhone

Endelig er Spotify tilgjengelig i App Store. Og på Android Market.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For halvannen uke siden ble det bekreftet - Apple hadde godkjent Spotify som ny app i App Store, og som vi skrev den gang, tar prosessen normalt 7-14 dager fra en applikasjon er godkjent til den dukker opp.

Det gjorde den sent søndag kveld, og har du iPhone, kan du nå laste ned klienten via denne lenka: Spotify for iPhone. Har du en Android-basert telefon, finner du klienten på Android Market.

Selve applikasjonen er gratis, men du er nødt til å være premium-medlem for å bruke de mobile klientene. Medlemsskap koster 99 kroner i måneden, eller 999 1188,- kroner dersom du betaler for 12 måneder med en gang.

Les også: Dette er Spotify

Via mobilklienten kan du søke etter og lytte til musikk på samme måte som i PC-versjonen, og det finnes også muligheter for å gjøre spillelistene tilgjengelige offline, slik at du kan lytte til dem dersom du sitter på flyet eller befinner deg et sted uten nettilgang. Dette krever imidlertid at du har trådløst nett tilgjengelig når du synker spillelista. Vi har nettopp prøvd dette, og kan skrive under på at dette fungerer utmerket. Legger du til sanger i en spilleliste på en av enhetene du har koblet mot kontoen din, tar det også bare et par sekunder før den dukker opp på den andre enheten.

Under kan du se en videodemonstrasjon av hvordan det fungerer:

Mange ble overrasket over at Spotify for iPhone ble godkjent, ettersom Apple i det siste har sagt nei til flere applikasjoner fordi de dupliserer telefonens funksjonalitet, og fordi det hersker liten tvil om at Spotify-brukere etter all sannsynlighet vil redusere sitt forbruk i iTunes Music Store. Mange spekulerer derfor i om Apple har et lignende ess i ermet når nyhetene denne høsten presenteres 9. september.

Les også: På tirsdag snublet Apple