Kjære streamingtjeneste på veggen der, hvilken sang skal jeg høre på i dag? Nå skal Spotify enklere kunne besvare det spørsmålet for deg. Foto: Kirsti Østvang
Kjære streamingtjeneste på veggen der, hvilken sang skal jeg høre på i dag? Nå skal Spotify enklere kunne besvare det spørsmålet for deg. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Spotify Discover nå tilgjengelig for alle

Gjør det enklere å oppdage ny musikk i streamingtjenesten.

Spotify har endelig rullet ut Discover-funksjonen som de lovet å komme med i desember i fjor.

Les også: Spotify med ny «follow»-funksjon

Streamingtjenesten har lenge blitt kritisert for å være for dårlig på musikkanbefalinger, noe som er et område norske WiMP har vært gode på.

De to har likevel valgt ganske forskjellig tilnærming til sine anbefalinger, for der det meste av WiMPs anbefalinger er såkalt redaksjonelt innhold som lages manuelt, er Spotifys utvalg automatisert.

Med Discover-funksjonen kan du blant annet få personlige anbefalinger basert på lyttehistorikk, nye lanseringer fra artister du følger, og spillelister fra venner og andre musikkilder. I tillegg kan du finne ut når artister du liker har en konsert i nærheten av deg.

Anbefalingene vises frem i små eller store firkanter, og øverst på hver boks kan du se hva slags type det er (artist, konsert, sang og så videre). Drar du musepekeren i nederste høyre hjørne på en boks, kan du få opp enda flere valg.
Anbefalingene vises frem i små eller store firkanter, og øverst på hver boks kan du se hva slags type det er (artist, konsert, sang og så videre). Drar du musepekeren i nederste høyre hjørne på en boks, kan du få opp enda flere valg. Vis mer


På Discover-siden finnes det også en ny funksjon kalt Audio Preview, som gjør det mulig å forhåndslytte på en sang ved å klikke og holde på en hvilken som helst play-knapp.

– Liker du det du hører, kan du lagre den til en senere anledning, eller spille den av med én gang, skriver Spotify i en pressemelding.

Klikk og hold på play-knappen på en låt for å sniklytte på den. Vil du lagre en anbefalt låt til en senere anledning, klikker du bare på "Save as a Playlist".
Klikk og hold på play-knappen på en låt for å sniklytte på den. Vil du lagre en anbefalt låt til en senere anledning, klikker du bare på "Save as a Playlist". Vis mer


Nettavspilleren åpen for alle

Kanskje minst like interessant er det at Spotifys nettleser-avspiller, play.spotify.com, nå er åpen for alle. Frem til nå har den vært i lukket beta og krevd pålogging via Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med webversjonen kan du spille musikken rett i nettleseren fra en hvilken som helst maskin, nærmest uansett hvor du er, noe som kan være praktisk i mange situasjoner.

Les også: Slik funker Spotify i nettleseren

Merk at den nye Discover-funksjonen kun er tilgjengelig fra nettspilleren til å begynne med. Bare se etter en egen knapp i venstre sidelinje av spilleren. Spotify lover at den kommer til desktop- og mobilappene gradvis. Det ser riktignok allerede til å være ute på mobil.