Spotify Connect: Låner av Netflix og utfordrer AirPlay

Den svenske musikktjenesten vil inn i stua for fullt.

SPOTIFY CONNECT: Lar deg sende musikk fra Spotify-appen til en Connect-kompatibel høyttaler i nærheten. Foto: Spotify
SPOTIFY CONNECT: Lar deg sende musikk fra Spotify-appen til en Connect-kompatibel høyttaler i nærheten. Foto: SpotifyVis mer

Spotify Connect er navnet på en ny tjeneste som gjør det mulig å streame musikk fra mobilen eller nettbrettet til et lydanlegg.

Men det er ikke bare snakk om høyttalere, Spotify Connect vil også gjøre det mye enklere å høre på musikk på tvers av de ulike dingsene dine.

Det vil altså si at Connect gir deg en fortsett-der-du-slapp-funksjon à la Netflix, og lar deg overføre lyttesesjoner mellom enheter som kjører Spotify. Selskapet selv forklarer det slik i en pressemelding:

«Du har akkurat gått inn døra mens du lytter til din favoritt-spilleliste på mobilen. Med Spotify Connect kan du trykke på play på høyttalerne i stua og musikken vil øyeblikkelig skrus på – akkurat der du slapp. Så kan du plukke opp nettbrettet fra sofakroken og kontrollere musikken derfra, eller enkelt bytte over til iPod Touch på dockingstasjonen på kjøkkenet.»

Si at du hører på Spotify på mobilen på vei hjem fra jobb. Når du kommer hjem, er det bare å koble deg opp på det trådløse nettverket, trykke på en knapp i Spotify-appen og så fortsetter du avspillingen på lydanlegget. Det er en slags blanding mellom Apples AirPlay og Googles Chromecast, men for Spotify, skriver Mashable.

Les også: Googles AirPlay-utfordrer, Chromecast, skuffer

Smartere høyttalere

Musikkanlegget ditt må ha støtte for Connect for at du skal kunne ta tjenesten i bruk. Ifølge Spotify kommer det produkter fra blant annet Argon, Bang & Olufsen, Denon, Marantz, Pioneer, Philips, Revo, Teufel og Yamaha i løpet av de neste månedene. Eksisterende lydanlegg vil også kunne få tilgang dersom produsentene åpner for det, sier Spotify.

Les også: WiMP med Hifi-lyd!

Ettersom de høyttalerne streamer musikken fra internett i stedet for via telefonen, tapper ikke tjenesten batteriet på telefonen, som for eksempel AirPlay gjør. Det gjør også at du vil kunne ringe eller spille samtidig.

Spotify Connect slippes for Spotify Premium-brukere i løpet av "de neste månedene" for iPhone og iPad. Støtte for Android og skrivebordsappene kommer på et senere tidspunkt.

SAMLESIDE:

Spotify