Ideen bak Youtify er god, men gjennomføringen er foreløpig ikke helt 100%.
Ideen bak Youtify er god, men gjennomføringen er foreløpig ikke helt 100%.Vis mer

Spotify + Youtube = Youtify?

Youtify ligner til forveksling Spotify, men er gratis for alle.

Stadig dukker det opp programmer og nettjenester som benytter YouTube som grunnmateriale. De fleste av disse fokuserer på video, for eksempel Desktube, som er et frittstående Windows-program.

Youtify er en ren nettjeneste med en annen tilnærming, nemlig musikk. I YouTube-arkivene finnes som kjent millioner av musikkvideoer, konsertopptak og annet musikkrelatert materiale, og tanken bak Youtify er å gjøre det like enkelt å søke, spille av og lage spillelister basert på YouTube-videoer, som det er å gjøre det samme med musikken i Spotify.

Utviklerne av Youtify omtaler nettjenesten bare som et skin til YouTube, men likhetstrekkene med Spotify er mange. Både farger, layout og den generelle bruken er veldig lik, men i motsetning til Spotifys platecovere vises YouTube-videoen nede til venstre i vinduet i Youtify.

Spotify + Youtube = Youtify?


Det er nesten flere likheter enn forskjeller mellom Youtify og Spotify

Ikke like bra, men gratis

Spillelister som du oppretter huskes neste gang du besøker nettjenesten, riktig nok hvis du sitter på samme PC og ikke har rensket surfehistorikk og cookies siden sist. Da starter du med blanke ark, for tjenesten har foreløpig ikke noen innloggingsmulighet. "Top 100" og "Best of YouTube" er to spillelister som følger deg uansett, og hvis du først og fremst er opptatt av hitlistene, kan jo dette være tilstrekkelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av andre ting som mangler, kan vi nevne mulighet for å spille av i tilfeldig rekkefølge, og en enkel kvalitetskontroll på utvalget. De mest populære søketreffene havner riktig nok øverst, men som kjent er lydkvaliteten på YouTube-videoene svært variabel. Men med et par skrivebordshøyttalere til 200 kroner betyr dette kanskje ikke så mye? Og så er Youtify helt gratis da.

Vel verdt et besøk uansett, du finner tjenesten på www.youtify.com. NB! Vi har fått tilbakemeldinger som tyder på at Youtify ikke fungerer i Internet Explorer, kun Chrome og Firefox.

Les også: Prøv Spotify Premium gratis.