SPOTIFY VS. SPOTABLE: Her ser du Spotifys iPhone-app på iPad til venstre, og iPad-appen Spotable til høyre. Hvilken som ser best ut er vi ikke i tvil om, men Spotable har sine mangler. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SPOTIFY VS. SPOTABLE: Her ser du Spotifys iPhone-app på iPad til venstre, og iPad-appen Spotable til høyre. Hvilken som ser best ut er vi ikke i tvil om, men Spotable har sine mangler. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Spotable - Spotify til iPad

Mens vi venter på Spotifys iPad-app, kan vi bruke Spotable. Men lønner det seg?

"Dette er jo bare en bagatell i forhold til iPad-versjonen... som IKKE EKSISTERER!!!" skrev leseren Snublefot på DinSide da vi omtalte Spotify-appens mangler på Android.

Han er langt fra den eneste som irriterer seg over at Spotify ennå ikke har fått en egen iPad-versjon. Man kan selvsagt bruke Spotifys iPhone-app, som skalleres opp til å fylle iPad-skjermen, men den er beregnet på små skjermer. Dermed ser den ikke særlig pen ut, og bruker skjermplassen på en dårlig måte.

Men nå finnes det et annet, og helt gratis, alternativ: iPad-appen Spotable.

SqueezePad: Har du iPad og streamer musikk og nettradio via Squeezebox er det denne du skal ha!

Spotables fordeler

Spotable, tidligere kalt Tablified, er en uoffisiell Spotify-klient med ett mål for øyet: Spotify for iPad. Dette er også stort sett det eneste som står i appens beskrivelse, og appen preges av enkelhet, på godt og vondt. Du logger deg på med din Spotify-konto og får etter litt venting opp alle spillelistene dine, samt innboksen din og dine stjernede låter.

INTEGRERT: Spotable er like integrert på iPad som Spotify-appen. Det vil blant annet si at du kan styre musikken fra låseskjermen, og se coveret til låten du spiller. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
INTEGRERT: Spotable er like integrert på iPad som Spotify-appen. Det vil blant annet si at du kan styre musikken fra låseskjermen, og se coveret til låten du spiller. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


 • Fordelen med appen, fremfor å bruke Spotifys iPhone-app på en iPad, er først og fremst at skjermen blir utnyttet mye bedre. Der iPhone-appen kan vise deg seks låter i en liste på én gang, gir Spotable deg 17 låter i stående visning.
 • Grensesnittet er pent og minner om det du kjenner fra PC og Mac, med spillelister til venstre og låter til høyre. Trolig slik en fremtidig offisiell Spotify-app kommer til å se ut.
 • Ettersom appen er laget for store skjermer, og ikke blir oppskallert slik iPhone-appen blir, ser alt også mye bedre ut. Selv om Retina-optimalisering ikke ser ut til å være på plass ennå.
 • Appen har en brillefin søkefunksjon.
 • Spotable fungerer sammen med iOS slik den offisielle Spotify-appen gjør. Det vil si at du for eksempel kan styre musikken fra låseskjermen.
 • Du kan laste ned spillelister for "offline"-spilling.
Se hvor lekkert Spotify og Sonos er på iPad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spotables ulemper

Men det finnes dessverre også mange ulemper ved Spotable.

BRA SØK: Å søke blant Spotifys millioner av låter går fint på Spotable. Men du får ikke lagt dem til i spillelister. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BRA SØK: Å søke blant Spotifys millioner av låter går fint på Spotable. Men du får ikke lagt dem til i spillelister. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


 • Den største er manglende kontroll over avspillingen. Du får ikke vanlige funksjoner som tilfeldig eller gjentagende avspilling. For de som liker store spillelister med sine favorittlåter i tilfeldig rekkefølge, kan dette bli et stort savn. Du kan heller ikke spole frem og tilbake i låtene.
 • Vi liker også dårlig hvordan appen ser ut i liggende stilling. Da får du et stort tomt område til høyre for låtene dine; et område som bare blir brukt når du søker eller vil få frem flere valg for en låt. Ikke noe stort problem, men litt snodig.
 • For de med mange spillelister, og derfor også mange mapper, kan manglende mappestøtte gjøre musikkhverdagen vanskeligere. Spotable legger inn to tomme spillelister mellom bolker av lister for å markere hvor en mappe starter og slutter, men dessverre har ikke utvikleren klart å samle listene i faktiske mapper.
 • Du kan heller ikke organisere spillelister inne i appen, det vil si for eksempel legge til en ny låt.
 • Under vår lyntest opplevde vi at musikken sluttet å spille et par ganger. Det kan være vårt nett, eller Spotify selv, som sviktet, men det også være at appen har noen feil.
Så hva bør man gjøre? Bruke Spotifys iPhone-app med alle funksjoner, eller Spotables iPad-app med litt færre? Vi er jommen ikke sikre, men ettersom appen er helt gratis, anbefaler vi dere å rett og slett prøve selv.

Legg gjerne igjen innspill og inntrykk under artikkelen!