Spoon - Kjør programmer rett fra Internett

Alt du trenger er nettleseren.

Mange spår at vi i fremtiden ikke kommer til å ha programmer installert lokalt på datamaskinen. Det meste vil ligge i nettskyen og kjøres gjennom nettleseren, tror mange, deriblant Google.

Velkjente programmer

Spoon er en løsning som lar deg gjøre nettopp dette, men i motsetning til et typisk fremtidsscenario er det ikke webutgaver av programmene som kjøres, men kjente programmer som egentlig er ment å kjøres lokalt.

Her finner du blant annet OpenOffice.org, VLC, Paint.net, The Gimp, samt nettlesere i diverse versjoner og utgaver. Det meste er freeware og shareware.

Du finner programmer innen de fleste kategorier.
Du finner programmer innen de fleste kategorier. Vis mer

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik virker det

Det som i praksis skjer er at du laster inn virtualiserte versjoner av programmene i PC-minnet, som blir borte så snart du lukker dem. Dermed slipper du å installere dem, og du slipper også at programmene påvirker systemet på noen som helst måte. Hvis du for eksempel først og fremst er ute etter å prøve programmer (og diverse versjoner) er dette en ypperlig og trygg måte å gjøre det på.

Programmene åpnes i egne vinduer. Her kjører vi for eksempel tekstbehandleren AbiWord.
Programmene åpnes i egne vinduer. Her kjører vi for eksempel tekstbehandleren AbiWord. Vis mer


Du må imidlertid påregne noe lastetid, selv med rask internettlinje tok det vesentlig lengre tid å starte programmene enn ved en lokal installasjon da vi testet løsningen.

Krever registrering

For å bruke programmene kreves det at du registrerer deg som bruker (gratis) samt at du installerer en Spoon-plugin i nettleseren din. I skrivende stund ligger noen hundre applikasjoner og spill tilgjengelig på Spoons hjemmesider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tusenvis av gratis lydbøker