Spm 3: Hvorfor er alt så smått på skjermen?

Jeg har fått ny stor skjerm, men skrift og ikoner er så smått. Kan det gjøres større?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

svar: En LCD-skjerm består av et visst antall bildepunkter, typisk for en 19" skjerm er 1280 piksler horisontalt og 1024 vertikalt. En større skjerm kan bestå av langt flere bildepunkter. Fordelen med mange punkter (høy oppløsning) er at man da får skviset flere detaljer inn på skjermen, men i Windows kan det resultere i at tekst og ikoner blir smått.

Den enkleste løsningen på problemet er å endre på oppløsningen. Det kan føre til at detaljene blir en smule mer grøtet, men dette vil likevel være bedre for mange.

I XP høyreklikker du på skrivebordet og velger Egenskaper. Velg skillearket Innstillinger. Nederst til venstre vil du finne en glidebryter som lar deg velge forskjellige oppløsninger. Prøv deg fram til du har funnet oppløsningen du er mest fornøyd med, alle innstillingere tilbakestilles etter 15 sekunder dersom du ikke godkjenner oppløsningen.

I Vista får du fram samme valgmuligheter ved å høyreklikke på skrivebordet, velge Tilpass fra hurtigmenyen, og nederst i boksen som dukker opp skal du velge Skjerminnstillinger.

Spørsmål 4: Hvor er det blitt av menyen i Internet Explorer 7?

Tilbake