ENKLERE: Å skrive med tomlene når du holder et nettbrett på denne måten kan være vanskelig. Med Swiftkey Tablet X på Android-brettet ditt går det hele mye enklere.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ENKLERE: Å skrive med tomlene når du holder et nettbrett på denne måten kan være vanskelig. Med Swiftkey Tablet X på Android-brettet ditt går det hele mye enklere. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Splittet tastatur på Android-nettbrett

SwiftKey Tablet X gir deg raskere skriving på Android-brettet.

Med iOS 5 fikk iPhone- og iPad- brukere en lang liste med nyheter. Blant annet muligheten til å dra iPad-tastaturet i to, for å få et splittet tastatur som egner seg bedre til tommelskriving.

Les også: 10 smarte nyheter i iOS 5, for iPhone og iPad

Android-nettbrett med Honeycomb mangler denne muligheten. Men som alltid: Det finnes løsninger, bare du er villig til å stupe ned i app-butikken Market.

Endelig - nå er det langt enklere å finne nettbrett-apper i Android Market!

Det populære Android-tastaturet SwiftKey har en egen nettbrett-versjon, som fikser biffen.

Mer behagelig

SwiftKey Tablet X gir Honeycomb-brukere et splittet tastatur, som likner mye på det iPad har fått.

Bokstavene plasseres på høyre og venstre side av skjermen, slik at de blir lette å nå med tomlene når nettbrettet brukes i landskapsvisning. Og dette er langt fra bare en gimmick: Det fungerer utmerket i våre øyne, og skrivingen blir langt raskere og mye mer behagelig. Spesielt når man bruker brettet i sofaen, hvor man ikke kan legge det ned som et vanlig tastatur.

Her er de beste tastaturene til Android

Det tar litt tid å venne seg til det nye oppsettet, men når det sitter, sitter det skikkelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KJEKT: Mellom de to områdene med bokstaver i Swiftkey Tablet X, får du tall. Dessverre skygger disse for nettsiden.
KJEKT: Mellom de to områdene med bokstaver i Swiftkey Tablet X, får du tall. Dessverre skygger disse for nettsiden. Vis mer


Og ettersom dette er Swiftkey, får du både norske bokstaver og norsk ordliste med på kjøpet.

Dekker skjermen

På en iPad får du ingenting mellom de to områdene med bokstaver. Det vil si: Du ser det som befant seg under tastaturet før du splittet det.

Swiftkey Tablet X gir deg derimot et numerisk tastatur i midten. Det ser kanskje ikke like fancy ut, men det kan spare deg for mye bry når du skal skrive tall. Ulempen er selvfølgelig at hele det nederste området blir dekket av tastaturet.

Og selv om hovedattraksjonen med Swiftkey X Tablet er det splittede tastaturet, fungerer det fint når du holder nettbrettet i portrettvisning også.

Swiftkey Tablet X koster 29 kroner på Android Market, men kan også lastes ned i en gratis prøveversjon.

Swiftkey er forøvrig et godt tastatur på norske Android-telefoner også. Så godt, faktisk, at det er førstevalget til de ansatte hos Google Norge.

Les også: Google Norge bruker ikke egen løsning, velger Swiftkey