Spillytelse og konklusjon

nVidia GeForce 7950 GX2

  1. Spillytelse og konklusjonFor spilltesting har vi sjekket ytelsen i fire spill, som burde være kjent fra tidligere tester. Vi har sammenlignet 7950GX2 med familiemedlemmet 7900GTX og Radeon X1900XTX fra ATI, som er det raskeste du får fra den kanten.

Følgende grafer beskriver gjennomsnittlig FPS (frames per sekund) for de aktuelle spillene. Vi starter med Battlefield 2:Vi ser at begrensningene her ligger på andre ting enn kortene. 7900GTX er klokket høyere enn 7950GX2 og sjefer i de lavere oppløsningene. Først i høyeste oppløsning med 4xAA blir det klart at 7950GX2 sine to GPUer gjør at den holder koken der de andre må gi litt etter.I Doom 3 kommer vi hovedsakelig frem til samme resultat som for Battlefield 2. Også 7950GX2 har her et lite fall på slutten, men på langt nær så mye som sine to argeste konkurrenter.Først i F.E.A.R. får kortene litt mer problemer. Bortsett fra 7950GX2 da, som her viser hva den virkelig duger til. Den er så absolutt i en klasse for seg i dette spillet.Til slutt: Half-Life 2. Her skjer det egentlig ikke mye, resultatene er generelt svært jevne og forskjellene er praktisk sett ubetydelige.

Konklusjon

nVidias GeForce 7950GX2 er et "instant SLI"-kort med meget god ytelse, spesielt når oppløsningen går opp i takt med detaljnivå, effekter og all "eyecandy" det er mulig å skru på. I F.E.A.R., som er viden kjent for å knekke de beste kortene, måtte vi over våre vanlige innstillinger for testing: selv med "max" i alle innstillinger og 1920x1440 i oppløsning holdt vi fremdeles 51 FPS i snitt, og hadde 30 FPS som laveste måling. Vi hadde på dette punktet ganske enkelt ikke noe mer å skru på...

Kort sagt, er du ute etter det råeste av det råe, er dette avgjort det som gjelder akkurat nå, og vi kan også regne med at nyere drivere vil øke ytelsen enda litt. Når det gjelder prisen på om lag 5.000 kroner er den - alt tatt i betraktning - ikke den mest avskrekkende vi har hørt.

På den annen side, for de aller fleste som spiller og jobber med 1600x1200 eller lavere oppløsning finnes det så avgjort andre alternativer som i de aller fleste situasjoner gir tilnærmet lik ytelse og lar deg beholde mer penger i banken.

Vi retter til slutt en takk til Komplett.no for lån av kortet.