Spillmoro for alle og enhver

Er du av dem som synes at spill er enten for voldelige eller tar for lang tid å komme i gang med? Eller kanskje du rett og slett ikke har en kraftig nok PC? Da bør du sjekke ut Itris.

Noen minutter med kabal eller minesveiper kan være nyttig avkobling når du må sitte foran PCen på kontoret i sommervarmen. Men standardspillene i Windows begynner å bli loslitte, og derfor kan det være en god idé å "utvide horisonten".

Selve spillvinduene i Itris tar ikke store plassen (gjengitt i riktig størrelse)
Selve spillvinduene i Itris tar ikke store plassen (gjengitt i riktig størrelse) Vis mer

Internett oversvømmes av enkle spill som du kan laste ned gratis. Kvaliteten er høyst variabel, og noen spill kan til og med føre til kluss i operativsystemet ditt. Derfor bør du laste ned spillene fra steder som har et godt rykte, for eksempel fra Tucows, Nonags, ZDNet eller CNet. Flere av disse stedene gir i tillegg karakterer til spillene.

Moro for alle aldre

Itris er en pakke bestående av seks forskjellige spill. Flere av dem er kjente for de fleste, også for oss over 30. Her finner du både Tetris, PacMan og Snake i en moderne innpakning som gjør dem til underholdende spillopplevelser for alle også i 2001. I tillegg finner du to Tetris-varianter samt et romskipspill. Her trengs ikke tykke manualer og nitidige forberedelser. Det er bare å sette i gang!

Når du starter Itris blir du møtt av en meny med de aktuelle spillene. Det betyr at du bare får ett ikon på startmenyen din. Selve spillvinduene er små, slik at naboen i kontorlandskapet ikke nødvendigvis vil oppdage din geskjeft. Lyd og musikk kan også slås av.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten usynlig

Litt pause fra Excel gjør godt.
Litt pause fra Excel gjør godt. Vis mer

Itris legger seg som et lite ikon på systemverktøylinjen når du minimerer vinduet, og går automatisk i pausemodus. Et lite klikk på ikonet, og du er i gang igjen. Høyreklikker du på ikonet avsluttes spillet på en diskré måte, uten spørsmål.

Får plass på én diskett

Itris kan brukes gratis i 20 dager, og det koster rundt 150 kroner å registrere spillene for videre bruk. Hele pakken er på beskjedne 1,1 MB, og selv med vanlig 56 Kbps-modem burde det ikke ta mer enn et par minutter å laste den ned. Last ned Itris fra denne siden.

Her er noen andre nettsteder hvor du kan laste ned spill:

CNet Download.com
Tucows Games
Nonags Games