Spillmaskiner for det neste århundre

E3 blir ofte brukt til å annonsere planer om hva som kommer til å skje i spillindustrien i årene fremover. På fjorårets messe annonserte Sony planer om å komme med en oppgradert versjon av Playstation, og i år svarer både Sega og Nintendo på utfordringen.

Da dørene åpnet på årets messe, stormet folk inn for å se om Sony hadde kommet videre med planene om Playstation 2. På et lite område, omringet av innleide livvakter – stod en liten pyramide som viste hva vi kan forvente av denne spillgiganten.

Bare en demo

Vi slapp også til i denne pyramiden, og trasket rundt sammen med andre tilhengere i en slags religiøs pilegrimsferd. Her fikk vi se fire ulike demonstrasjoner av hva slags grafikk man kan forvente seg fra Sonys storsatsing.

På bilspilldemoen var det knivskarpe farger og lekne speilrefleksjoner på bilene som kjørte rundt i et slags futuristisk Tokyo. DinSide fikk også se et virtuelt badekar, hvor små ender og andre leketøy fløt rundt omkring, og realismen i både vannbevegelsene og skyggene er svært imponerende.

Tre små kinesere

Det er imidlertid viktig å ta alle imponerende demonstrasjoner med en klype salt. Playstation 2 er enda ikke ferdig, og vil nok ikke bli det før ved juletider neste år. Så vår pilegrimsferd fortsatte til Sega-paviljongen – for å ta en nærmere titt på Dreamcast.

Et mellomstadium

Med over 40 nye spill, som Dead or Alive 2, Sega Rally 2, Ecco, Shen Mue og Baldurs Gate – så er Sega godt rustet for å ta over markedsandeler fra både Sony og Nintendo med sin nye maskin Dreamcast. På pressekonferansen fikk vi høre at den offisielle lanseringsdatoen er 9 September, og at Sega vil satse tungt på å bruke Dreamcast til både multiplayer og online spilling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi tok en nærmere titt på de ulike spilldemonstrasjonene på denne maskinen, og selv om grafikken var imponerende, så er nok Sega Dreamcaster fortsatt et hakk bak Playstation 2. Men i år er dette den beste spillmaskinen som kan kjøpes for penger, og vil beholde denne posisjonen frem til neste E3 messe.

Nintendo forbedrer

Nintendo er akterutseilt i forhold til både Sega og Sony. Teknologien til Nintendo 64 er for lengst blitt gammeldags, og det er bare noen hardbarka fans som fortsatt har tiltro til denne tidligere storheten.

Nå kan de imidlertid glede seg over at det også skjer noe med denne spillmaskinen. Den neste generasjonen Nintendo-maskiner skal nemlig lages i samarbeid med IBM, som har spesialdesignet en chip som skal ta i bruk DVD-teknologien. Den nye maskinen har fått navnet Dolphin, og den japanske elektronikkgiganten Matsuhita er også med på laget som skal knuse Sony og Sega.

Det er ingen offisiell lanseringsdato på Dolphin, men spill som Jet Force Gemini, Perfekt Dark, og oppfølgeren til James Bond-spillet Goldeneye vil alle bli laget med tanke på denne nye spillmaskinen. Fremtiden ser med andre ord lys ut – sånn rent grafikkmessig.