Spillkræsj

Jeg har en REC 900mhz med 128MB RAM. Bruker et ATI rage fury skjermkort. Har Win ME norsk original versjon. Problemet mitt består i at i enkelte spill låser maskinen seg helt. Det vil si etter å ha spillt en stund. Det kan være to minutter og det kan ta en time før dette skjer. Jeg har prøvd å formatere HD uten merkbar forskjell. Jeg defragmenterer regelmessig hver uke.
Helt konkret skier det at spillet slutter å fungere men lyden fortsetter. Jeg tenkte at det kanskje kunne ha noe med skjermkortet å gjøre så jeg byttet det. Husker ikke helt navnet må det gamle skjermkortet men det var et Creative kort.

Hva kan dette komme av? Har ikke problemer med andre applikasjoner som ligner på dette. Maskinen kan gjerne stå på i dager i strekk uten å oppleve problemer. Det er kun på spill!

Mvh. Sindre.

Datadoktoren svarer:

Du skriver ikke så mye om systemet ditt, men siden du har en 900 MHz prosessor regner jeg med at det er en AMD Athlon, og dermed at hovedkortet ditt har et brikkesett fra VIA. Forsøk å endre hastigheten på AGP-bussen din fra 4x til 2x fra BIOS. Du trykker som regel på Del-tasten med en gang du skrur på PCen for å komme til BIOS-oppsettet. VIAs brikkesett for Athlon har hatt visse problemer med AGP 4x, og ofte hjelper det å endre til 2x.

Les alle spørsmål og svar