Spille inn fra TV til PC?

Hei Datadoktor.

Er i ferd med å kjøpe meg et TV-kort eller capture-card. Det jeg skal bruke kortet til er å ta opp tv-serier og lignende, lagre det på CDR i enten VCD/(SVCD) eller AVI format. Har DVD-spiller som spiller av VCD/SVCD og en bærbar med TV-ut.

Det jeg lurer på da er hva som er best/mest praktisk. Skal jeg kjøpe et rent TV-kort med tuner, eller skal jeg kjøpe et capture-card som tar inn videosignaler på enten coax eller s-vhs, men ikke har tuner.

mvh
Frode

Datadoktoren svarer:

Hei Frode,

Det finnes mange løsninger for å fange TV-signaler. Flere nyere skjermkort har SVHS/COAX-inngang, og har du en videospiller kan du bruke tv-mottakeren som ligger i denne, og overføre signalene til PCen via skjermkortet. Det finnes også flere TV-kort på markedet, som for eksempel Pinnacle PCTV, som er en rimelig løsning (rundt tusenlappen). I tillegg kan du kjøpe rene videoredigeringsløsninger som lar deg fange høykvalitets video og overføre ferdig redigert video tilbake til bånd.

VideoCD-formatet har en oppløsning på 352x288 punkter, og derfor vil et TV-kort være tilstrekkelig til ditt bruk. Hvis du skal bruke S-VCD formatet kreves høyere oppløsning, og da må du forsikre deg om at den løsningen som du velger takler dette. Vi har tidligere prøvd VideoCD-formatet, og mener at det er mulig å få en kvalitet som ligger tett opp mot det du kan forvente av VHS. En vanlig brent CD kan inneholde inntil 74 minutter lyd og video i dette formatet.

mvh
Datadoktoren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alle spørsmål og svar